Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В ОДА обговорили результати та перспективи розвитку освітньої галузі Закарпаття

Дата: 17.12.2021 10:04
Кількість переглядів: 416

Забезпечення якісного рівня освіти здобувачам знань в умовах пандемії і освоєння коштів державних субвенцій – це та інше обговорили сьогодні на розширеному засіданні колегії департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА. У заході взяв участь Олександр Пацкан, заступник очільника області.


«Коронавірус вніс корективи у навчальний процес, і всі його учасники – діти, вчителі, батьки – відчули це. Однак завдяки підтримці й злагодженим діям керівництва держави, області й громад, система освіти продовжила нормальне функціонування в умовах пандемії», — зауважив Олександр Пацкан.

За його словами, для покращення матеріально-технічної бази шкіл та підвищення якості освіти в області активно реалізовують національні програми.

Цьогоріч громади краю отримали 14 нових шкільних автобусів, а закарпатські педагоги 2231 ноутбук за президентською ініціативою Володимира Зеленського «Ноутбук кожному вчителю».

За кошти освітньої субвенції НУШ для перших класів у школи області закупили техніку, обладнання, меблі та дидактичні матеріали на загальну суму понад 60 млн грн.

Одним з інструментів розвитку галузі є створення опорних закладів загальної середньої освіти, зараз у Закарпатті їх – 48. На цьому під час засідання наголосила Мар’яна Марусинець, директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації.

«Актуальним залишається й питання реалізації національної стратегії безбар’єрності, розробленої за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Цього року в області відкрили 8 інклюзивно-ресурсних центрів, які надають послуги дітям з особливими освітніми потребами. Загалом у Закарпатті функціонує 26 таких Центрів. Наше завдання – продовжувати працювати над вдосконаленням існуючих і створенням нових осередків», – зазначила Мар’яна Марусинець.

Учасники засідання також порушили питання щодо перспективи створення в регіоні спортивних ліцеїв.

Йшлося, зокрема, й про особливості надання освітніх послуг представникам національних меншин в області. Керівництво Закарпаття проводить системну роботу щодо забезпечення цієї групи населення належним рівнем знань і захисту конституційного права навчатися рідною мовою.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь