Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про дотримання вимог пожежної безпеки у святковий період

Дата: 29.12.2021 13:51
Кількість переглядів: 505

Із настанням зимового періоду до пожежно-рятувальної служби все більше надходить повідомлень про пожежі та трагічні наслідки від них, причинами яких є необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації газових приладів, електрообігрівачів та пічного опалення. 


Напередодні Новорічних та Різдвяних свят, рятувальники звертаються до мешканців та гостей краю, щоб не трапилось біди, із  застереженнями щодо дотримання безпеки! Щоб у ваших оселях було тепло та затишно, зверніть увагу на справність опалювальних приладів, вентиляційних та димових каналів. Печі та димоходи не повинні мати тріщин, димоходи на горищі необхідно поштукатурити та побілити. Користуйтеся електронагрівальними приладами тільки заводського виробництва та утримуйте їх у справному стані. Також не залишайте без нагляду печі, що топляться і ввімкнені електронагрівальні прилади та не доручайте це дітям. 

При встановленні та прикрашанні новорічної ялинки встановлюйте її на стійкій основі, на безпечній відстані від опалювальних приладів, а також якомога далі від проходів та виходів. Прикрашати ялинку не слід ватою, легкозаймистими та горючими іграшками, бенгальськими вогнями.  Електричні гірлянди на новорічній ялинці повинні бути справними і тільки заводського виробництва. 

На об’єктах з масовим перебуванням людей при проведенні новорічних заходів необхідно визначити відповідальних осіб за забезпечення пожежної безпеки, святкування проводити у приміщеннях, які мають не менше двох шляхів евакуації та забезпечені первинними засобами пожежогасіння.

При користуванні новорічними салютами та піротехнічними засобами також не потрібно забувати за міри безпеки. Купуючи вказані засоби, не забувайте про інструкцію користувача. А при користуванні треба суворо дотримуватися мір інструкції по використанню даного засобу і не довіряти це дітям. Дотримання цих та інших мір безпеки дозволить зберегти життя та здоров’я Вам та вашим рідним, захистить ваші оселі та майно від пожеж та інших надзвичайних подій.

І, користуючись нагодою, вітаємо всіх краян з наступаючими Новорічними та Різдвяними святами! Бажаємо веселих та радісних свят і, насамперед, щоб вони пройшли без надзвичайних подій. 

Фото без опису

Берегівське районне управління ГУ ДСНС України у Закарпатській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь