Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Комунікативна група щодо вакцинальної кампанії та представники ЮНІСЕФ здійснили виїзд у громади Закарпаття

Дата: 12.01.2022 16:10
Кількість переглядів: 246

В області активно триває інформаційна кампанія та робота з громадами щодо вакцинації проти COVID-19 та поліомієліту.

За ініціативи голови облдержадміністрації Віктора Микити комунікативна група щодо вакцинальної кампанії в Закарпатті спільно з представниками ЮНІСЕФ в Україні та в м. Ужгород здійснили візит у Іршавську й Керецьківську ТГ. Тут одні з найнижчих у регіоні показники імунізації проти коронавірусу й виконання планових щеплень.


У межах робочої зустрічі фахівці та керівництво територіальних громад обговорили стан вакцинації населення.

За словами начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА Романа Молдавчука, показник імунізації проти коронавірусу в громадах залишається недостатнім. Зараз в Іршавській і Керецьківській ТГ пройшли повний курс вакцинації менше 20% населення.

«У контексті проведення масштабної інформаційної кампанії у громадах облдержадміністрація активно співпрацює з органами місцевого самоврядування, МОЗ, нашими надійними міжнародними партнерами. Однак важливо, щоб лікарі, лідери думок та самі закарпатці долучалися до цих заходів», — зазначив Роман Молдавчук.

Консультантка з комунікацій ЮНІСЕФ Україна Світлана Кісільова наголосила на важливості проведення щеплень проти поліомієліту.

«Вакцинація — це єдиний спосіб захистити наших дітей від небезпечної хвороби. Спалахи поліовірусу, виявлені минулого року в Україні, є наслідком саме низького рівня імунізації», — зауважила Світлана Кісільова.

Також у межах поїздки члени комунікативної групи спільно з представниками ЮНІСЕФ в Україні та в м. Ужгород поспілкувалися з лікарями амбулаторії загальної практики сімейної медицини в Іршаві, збудованої в межах президентської програми Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«У громадах наявна достатня кількість вакцин для імунізації населення. Кабінети для проведення щеплень оновлені й оснащені необхідним обладнанням, тож вакцинація тут безпечна і зручна», — зауважила регіональна координаторка з кампанії з імунізації від поліомієліту Олена Верстюк-Шарапа.

До обговорення також долучилися заступник голови Ужгородської РДА Віталій Дупин і регіональний комунікаційний координатор у проєкт Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у місті Ужгород Віталій Завадяк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь