Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В області розробили алгоритм дій, покликаних запобігти наслідкам росту захворюваності на вакцинокеровані інфекції

Дата: 19.01.2022 09:29
Кількість переглядів: 216

У час, коли ситуація у всьому світі загострена через спалах захворюваності на ковід, особливо актуальним стає питання захисту населення шляхом проведення імунізації. У тому числі особлива увага прикута і до вакцинації відповідно до Національного календаря щеплень, щоб не виникло спалаху вакцинокерованих інфекцій. На цьому наголосив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.


«Аби дотриматися вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, розробили алгоритм дій, покликаних запобігти наслідкам, що можуть виникнути у випадку росту захворюваності ряду інфекційних хвороб, таких як дифтерія, правець, поліомієліт гепатит тощо, а отже збільшити охоплення рутинною вакцинацією немовлят, дітей дошкільного та шкільного віку. Завдяки імунізації медичній спільноті вдалося приборкати недуги, які для невакцинованих можуть мати жахливі і навіть летальні наслідки», – прокоментував Мирослав Білецький.

За його словами, згідно з документом дітей, які не отримали усі необхідні щеплення, не можуть допустити до відвідування дошкільного навчального закладу і школи. Але вони повинні навчатися, соціалізуватися, здобувати освіту і робити це у безпечному середовищі для себе та інших.

Цього можна досягнути лише завдяки спільним зусиллям працівників медичної, освітньої сфери, органів місцевого самоврядування.

«У найближчі кілька тижнів у всіх районах області проведуть ряд заходів, які, маю надію, позитивно вплинуть на показники рутинної вакцинації. І перші результати будемо спостерігати вже найближчим часом», – зазначив перший заступник очільника краю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь