Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Велике будівництво» в Закарпатській області у 2021 році

Дата: 28.01.2022 20:32
Кількість переглядів: 575

Упродовж 2021 року в Закарпатті активно працювали над реалізацією проєктів за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».


Голова облдержадміністрації Віктор Микита зауважив, що за цей час в області вдалося реконструювати та побудувати чимало об’єктів критично важливої інфраструктури

За його словами, одним із ключових напрямків роботи залишається створення комфортних умов у навчальних закладах краю:

«Протягом року вдалося звести три нові корпуси школи у с. Неліпино та провести реконструкцію школи в с. Терново. Тепер ще більше дітей здобувають освіту в сучасних осередках».

Завдяки реалізації президентської програми на новий рівень виходить і медицина регіону.

«Реконструйовано 8 приймальних відділень опорних лікарень, де краяни вже отримують швидку діагностику і якісну невідкладну медичну допомогу, та збудовано 8 нових амбулаторій у сільській місцевості», – наголосив Віктор Микита.

Ще два важливі для населення проєкти, котрі вдалося реалізувати, — модернізація Обласного протипухлинного центру й Центру нейрохірургії та неврології у м. Ужгород.

До програми увійшли й об’єкти культури. Очільник області підкреслив, що у Закарпатті встановили меморіальний символ «Дзвін Перемоги» та без єдиного цвяха відновили пам’ятку архітектури 17 століття — дерев’яну церкву Зіслання Святого Духа у с. Колочава.

«У пріоритеті й розвиток спортивної інфраструктури. У 2021 році провели капітальний ремонт басейну Класичної гімназії в Ужгороді. Краяни вже тренуються на базі реконструйованої Мукачівської ДЮСШ, спортзалу у смт Міжгір’я та стадіону "Спартак"», – зазначив голова облдержадміністрації.

Завдяки ініціативі в області відновили 238 км доріг державного значення, 73 км — місцевого. Також модернізували інфраструктуру міжнародного аеропорту «Ужгород», адже питання його функціонування є принциповим.

Віктор Микита зауважив, що одне з головних досягнень реалізації програми — встановлення найбільшого флагштока Закарпаття, зведеного до 30-ї річниці незалежності України та з нагоди Дня Державного Прапора.

«Крок за кроком край стає комфортнішим для місцевих жителів і привабливішим для туристів.

У наступному році — ще більше кропіткої роботи над "Великим будівництвом" у нашій області», – підсумував голова Закарпатської ОДА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь