Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова Закарпатської ОДА провів зустріч із представниками Урядової адміністрації Саболч-Сатмар-Березької області

Дата: 05.02.2022 13:07
Кількість переглядів: 326

У межах робочої поїздки голова Закарпатської ОДА Віктор Микита провів планову зустріч з Урядовим уповноваженим, головою Урядової адміністрації Саболч-Сатмар-Березької області Іштваном Романом.

До зустрічі також долучилися доктор Полгарі Андраш, генеральний директор Урядової адміністрації, та Розінка Жолт Іллеш, директор Департаменту екології та охорони природи.


«Ми обговорили низку питань, вирішення яких знаходиться у компетенції органів виконавчої влади двох країн», — зауважив Віктор Микита.

Нещодавно з робочою поїздкою очільник краю перебував у Києві, де під час зустрічей із Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, Міністром інфраструктури Олександром Кубраковим та тимчасово виконуючим обов’язки Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Русланом Стільцем обговорили і питання за профільними напрямками. Мова про розбудову прикордонної інфраструктури та доріг, створення комплексної системи захисту річок від засмічення.

Завдання реалізації ініціатив з української сторони на місцях покладені на Закарпатську ОДА, яка забезпечує координацію та практичне виконання робіт на усіх етапах у взаємодії з іншими представниками центральних органів виконавчої влади до завершення кожного окремого проєкту.

«Аналогічні процеси відбуваються і з угорської сторони. Проєкти фінансуються з державних бюджетів у межах міжурядових угод на рівні міністрів, тож важливо, щоб наші угорські партнери отримували інформацію про те, в якому напрямку реалізації тих чи інших ініціатив ми рухаємося, від суб'єктних інституцій та компетентних фахівців.

Як показує практика, це забезпечує прийняття швидких та ефективних рішень», — наголосив Віктор Микита.

Першу частину зустрічі з колегами з Урядової адміністрації Саболч-Сатмар-Березької області присвятили обговоренню питань реконструкції існуючих та розбудови нових пунктів пропуску на українсько-угорському кордоні.

Голова Закарпатської ОДА повідомив Урядовому уповноваженому, голові адміністрації Іштвану Роману про поточні роботи щодо відкриття перспективного пункту пропуску «Дийда – Берегдароц».

«У цьому напрямку ми забезпечуємо великий комплекс заходів, що передбачають розробки детальних планів територій та проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для розбудови пункту пропуску та сервісної зони», — додав очільник області.

За його словами, одночасно розробляється проєкт будівництва автошляху від державного кордону з Угорщиною до дороги М-24 Велика Добронь – Мукачеве – Берегове – КПП «Лужанка» протяжністю 10 км. Ця дорога буде продовженням нового відрізку автомагістралі М3, за умови його будівництва угорською стороною у бік нашого кордону до пункту пропуску «Дийда – Берегдароц». Для виконання цих та інших заходів виділено відповідне фінансування.

Для відкриття пунктів пропуску на українсько-угорському державному кордоні «Нодьгодош – Велика Паладь» з української сторони вживають усіх необхідних заходів. Зокрема, з метою забезпечення під’їзних доріг до майбутнього пункту пропуску на маршруті місцевого значення О-070304 Чепа – Петрово – КПП «Велика Паладь» відремонтовано 11,3 км дорожнього полотна. Відкриття КПП «Велика Паладь – Нодьгодош» є доцільним також для розвантаження (як альтернатива) міжнародного автомобільного пункту пропуску на українсько-угорській ділянці державного кордону «Вилок – Тісабеч».

«Одночасно ми забезпечуємо комплекс заходів, які включають розробки детальних планів територій та проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для розбудови зазначеного пункту пропуску», — підкреслив Віктор Микита.

Закарпатська облдержадміністрація звернулася до Кабінету Міністрів України щодо відкриття цього пункту пропуску з тимчасовою інфраструктурою по обидві сторони кордону. КПП функціонуватиме до того часу, поки не буде збудовано повноцінний спільний пункт пропуску на угорській стороні кордону та вирішено всі спірні питання щодо його роботи.

Державна митна служба України та Адміністрація Держприкордонслужби України підтримали пропозицію щодо відкриття пункту пропуску зі створенням тимчасової інфраструктури. За результатами відповідних переговорів та консультацій були опрацьовані проєкти та необхідні документи.

Своєю чергою голова адміністрації Іштван Роман зазначив, що питання, які порушили на зустрічі є надзвичайно важливими. Окремо підкреслив, що відкриття перспективного пункту пропуску «Дийда – Берегдароц» є пріоритетним та сьогодні найбільш наближене до реалізації з угорської сторони.

«Також колега зазначив, що постійно комунікує з керівництвом щодо усіх цих питань і невідкладно повідомить про поточну ситуацію з української сторони.

Домовилися систематично інформувати один одного про динаміку виконання запланованих заходів з обох сторін», — наголосив Віктор Микита.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь