Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Віктор Микита взяв участь у засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад

Дата: 11.02.2022 23:24
Кількість переглядів: 184

Сьогодні у межах робочої поїздки до Харкова голова Закарпатської ОДА Віктор Микита взяв участь у засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Главі держави.


До Конгресу долучилися представники Уряду, очільники облдержадміністрацій, міські голови та інші.

Основне питання, на якому наголосив Президент України Володимир Зеленський, — національний спротив і територіальна оборона, організація яких проходить під егідою та безпосереднім керівництвом ЗСУ.

Глава держави зауважив, що у питаннях безпеки країни немає місця для політики, спекуляцій, інтриг та хаосу, а повна взаємодія влади на усіх рівнях у межах своєї зони відповідальності є надійним тилом для армії.

Ще один меседж Президента: «Сильна Україна – сильна медицина». У цьому контексті йшлося про підвищення заробітної плати лікарів і середнього медперсоналу, нову якість послуг у галузі охорони здоров’я. Зокрема, Володимир Зеленський підкреслив, що визначено 24 реабілітаційні центри, які за програмою «Велике будівництво» пріоритетно облаштовують у кожному регіоні.

Сильна Україна – це і якість нашої сучасної інфраструктури. Під час засідання обговорили перспективи, реформи, стан готовності об'єктів у межах «Великого будівництва».

За словами заступника керівника Офісу Президента України Кирила Тимошенка, за цим напрямком у 2022 році амбітні плани – реалізація 715 проєктів у всіх областях. Мова про освітні, медичні, культурні заклади, спортивну інфраструктуру та майже 7 тис. км державних та місцевих доріг.

Ще одна складова – енергетична незалежність, що стане можливою завдяки запуску програми «Велика термомодернізація», до якої долучаться понад 1,5 млн українців у 2022 році.

На Конгресі також розглянули питання щодо забезпечення фінансової стабільності та економічного зростання, зокрема шляхом зменшення енергетичного імпорту, нарощування експорту товарів та послуг, розвитку ринків капіталу, підприємництва тощо.

«Впевнений, що така платформа сприяє ефективній комунікації заради розвитку, безпеки, успішної та якісної реалізації амбітних проєктів по всій Україні та в нашому регіоні зокрема», – наголосив Віктор Микита.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь