Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Оплата за послугу з розподілу природного газу у форс-мажорних обставинах: роз’яснення газовиків

Дата: 24.03.2022 13:05
Кількість переглядів: 260

Війна внесла корективи у життя всієї країни. Мільйони людей полишили свої домівки, аби перебратися на більш безпечні території. Закарпаття нині стало прихистком для багатьох українців. Кількість користувачів природного газу збільшилася, тож і навантаження на газорозподільну систему суттєво зросло. Нині відповідаємо на часте питання споживачів: «Чи не змінився порядок оплати за розподіл в умовах війни?». 


За словами комерційної директорки АТ «Закарпатгаз», сплачувати за послугу можна, як і раніше: через поштові відділення, каси банків, онлайн-банкінг та електронні сервіси, як-от особистий кабінет 104.ua, viber-бот 7104 тощо. До речі, комісія за прийом платежів через онлайн-сервіси скасована. Якщо споживач досі не отримав квитанцію (наразі існує затримка з їх друком та доставкою), можна сформувати і завантажити її в особистому кабінеті на сайті 104.uа.

В умовах, що склалися, можливість підприємства виконувати свої безпосередні обов’язки прямо впливає на стан обороноздатності краю. Працівники підприємства здійснюють постійний моніторинг технічного стану газопроводів, забезпечують їх належну експлуатацію, гарантують своєчасні виїзди за аварійними викликами, оперативно ліквідовують витоки газу, здійснюють локалізацію аварійних ситуацій, а також забезпечують посилений нагляд за станом газорозподільної системи області.

Усі ці роботи Закарпатгаз виконує за кошти, які споживачі сплачують за послугу з розподілу природного газу. При цьому витратна частина з обслуговування газорозподільної системи у воєнний час не тільки не зменшилась, але й збільшилась — зросла кількість аварійних викликів та потреба додаткового обстеження газопроводів на предмет їх ймовірного пошкодження ворожими диверсійними групами.

Крім того, підприємство регулярно сплачує податки, частина з яких йде на підтримку Збройних Сил України.

АТ «Закарпатгаз» на сьогодні забезпечує газом більш ніж 275 тисяч споживачів і є єдиним оператором газорозподільної системи на території Закарпатської області.  Закарпатгаз належить до критичної інфраструктури, тобто від безперебійної роботи газовиків безпосередньо залежить можливість отримання природного газу населенням, лікарнями, військовими частинами, рятувальними службами, правоохоронними органами, підприємствами, установами тощо.

Пресслужба АТ «Закарпатгаз»

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь