Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Боротьба проти агресії Росії об'єднала не лише український народ, а і Європейський Союз – Володимир Зеленський

Дата: 09.04.2022 10:51
Кількість переглядів: 214

Президент Володимир Зеленський переконаний, що боротьба проти військового вторгнення Росії в Україну стала тим чинником, який об'єднав як весь український народ, так і Європейський Союз, що згуртувався навколо підтримки українців.


Атмосфера діалогу та відносин між Україною та ЄС зараз є найкращою за багато років, зазначив Глава держави під час спілкування з представниками ЗМІ за результатами переговорів із Президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн та Високим представником Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозепом Боррелем у Києві.

«На жаль, я повинен констатувати, що це насамперед через війну. Війна об'єднала Україну повністю, наш народ із владою, тому Україна така міцна. Також ця війна, на жаль, принесла багато жертв, і навколо цього, для захисту України й українців вона об'єднала і Європейський Союз. І загалом світ», – наголосив Володимир Зеленський.

Президент переконаний, що у відносинах між Україною та ЄС із часом будуть знайдені відповіді на всі питання.

«Найголовніше зараз – нам бути об'єднаними. І навіть коли лідери тих чи інших країн трохи гальмують ті чи інші процеси, то народи всіх держав Європейського Союзу – те, що я бачу, і те, що бачать усі українці, – люди виходять на вулиці, на площі європейських міст. Ці люди об'єдналися заради України», – зазначив він.

Глава Української держави наголосив, що сьогодні потрібно перемогти агресивну політику Російської Федерації щодо людей України.

«А щодо людей України – означає і щодо людей Європи, тому що в нас однакові цінності», – наголосив Президент.

Як зазначив Володимир Зеленський, запровадження санкцій є серйозною дипломатичною зброєю ЄС проти російського агресора. Тому важливо, щоб ці заходи були не поверхово, а глибоко розроблені, продумані й доведені до кінця, щоб Росія не могла їх обходити.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь