Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В області почали діяти обмеження на вилов риби через нерест

Дата: 15.04.2022 14:23
Кількість переглядів: 482

Зараз у природі активний період цвітіння дерев, а у водоймах – весняно-літня заборона на вилов риби через нерест. Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.


«Для мешканців водойм – це надзвичайно важливий період. У час розмноження рибі потрібні спокій і захист від браконьєрів. Від успіху нересту залежить примноження чисельності живих організмів у наших водоймах, збереження біорізноманіття водних екосистем», – прокоментував Мирослав Білецький.

За його словами, відповідно до рішення Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Закарпатській області обмеження почали діяти з 11 квітня. У річках, притоках і озерах вони триватимуть до 30 травня, а на водосховищах – до 20 червня. Водночас на території краю є визначені ділянки, де любительська риболовля з берега одним вудилищем із одним гачком або спінінгом з однією приманкою дозволена. З детальним переліком визначених локацій можна ознайомитися на сайті Управління.

«Закликаємо громадян не нехтувати забороною, адже в цей час природоохоронні структури ретельно патрулюють місцевість. І перший браконьєр, який рибалив під час обмежень та ще й забороненим способом із застосуванням електроструму, наловивши риби, занесеної до Червоної книги, вже чекає свого покарання», – зазначив перший заступник очільника ОВА.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь