Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Від результатів посівної кампанії 2022 року залежить продовольча безпека держави

Дата: 19.04.2022 16:39
Кількість переглядів: 241

Аграрії Закарпаття мобілізують усі свої зусилля для проведення весняної посівної кампанії. Сьогодні регіон у достатній кількості забезпечений насінням, добривами, засобами захисту та паливо-мастильними матеріалами. На цьому під час брифінгу наголосив Василь Якобчук, перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби в області. 


За його словами, щоб забезпечити проведення посівної кампанії у 2022 р., на рівні держави створили механізм, який дозволяє регулювати усі процеси. Зокрема, ДП «Державний центр сертифікації експертизи сільськогосподарської продукції» організовуватиме процес безперебійної реалізації насіння та садивного матеріалу, необхідного для сівби без додаткових процедур сертифікації. 

«Служба інспектуватиме фітосанітарний стан насіння, але може не застосовувати експертизу. Це дозволить забезпечити всіх товаровиробників насінням у необхідній кількості завдяки спрощенню заходів контролю», – додав Василь Якобчук.

Загальна прогнозована посівна площа сільськогосподарських культур по всіх категоріях господарств у регіоні на 2022 рік становить 164,3 тис. га. Крім того, картоплю планують висадити на площі 29,3 тис. га та овочевих культур – 11,6 тис. га. Про це повідомила Тамара Василів, заступниця начальника управління – начальниця відділу контролю в насінництві та розсадництві управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в області.

За її словами, аграрії краю висіяли 17,5 тис. га озимих зернових культур і провели підживлення мінеральними добривами на 100%.

«Сьогодні суб’єкти господарювання області забезпечені пестицидами на 76% від загальної потреби для проведення комплексу заходів щодо захисту рослин у весняно-літній період», – наголосила Корнелія Булеца, начальниця відділу прогнозування, фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області. 

Також спікерка підкреслила, що уряд робить усе можливе, щоб аграрії мали усе необхідне, зокрема в Україні спростили умови перевезення пестицидів та агрохімікатів автомобільним транспортом і продовжили термін дії допусків на право роботи та торгівлі ними.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь