Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

УВАГА НЕРЕСТ!

Дата: 26.04.2022 15:17
Кількість переглядів: 558

Відповідно до Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», статей 14, 16, 38 і 39 Закону України «Про тваринний світ» та  розпорядження голови Закарпатської обласної військової адміністрації від 20.04.2022 року №138”Про проведення заходів з охорони водних біоресурсів на період весняно- літнього нересту риби” з метою забезпечення охорони, відтворення та збільшення рибних запасів у водоймах району, проводяться заходи з охорони нересту риби та відтворення інших водних біоресурсів.


Нерест – це особливий та надзвичайно важливий період у житті мешканців водойм, коли відбувається їх розмноження, у цей період вони стають вразливими і безпомічними.  В цей час, як ніколи рибі потрібен спокій і затишок, вона потребує охорони від браконьєрів і  від того наскільки успішно та вдало пройде нерест залежить чисельність риби у наших водоймах та майбутнє рибних ресурсів.

Наказом Управління Державного агентства меліорації  та рибного господарства у Закарпатській області від 24.03.2022 № 140 ''Про встановлення строків заборони вилову водних біоресурсів та визначення дозволених місць на період  весняно-літнього нересту'' встановлено строк заборони на лов (добування) риби та інших водних біоресурсів:

- в річках, притоках і озерах з 11 квітня  по 30 травня 2022 року;

- на водосховищах  з 11 квітня по 20 червня 2022 року.

Даним наказом визначено ділянки рибогосподарських водних об’єктів Закарпатської області, на яких дозволено здійснення любительського рибальства з берега одним вудилищем із одним гачком або спінінгом з однією приманкою.

Інтерактивну карту ділянок, де любительське і спортивне рибальство дозволено в нерестовий період 2022 року, можна переглянути за посиланням.

Закарпатський рибоохоронний патруль закликає суворо дотримуватись встановлених норм законодавства під час нересту. Адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби. Повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про нерестову заборону можна за телефоном «гарячої лінії»: (098) 585-61-64.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь