Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Закарпатській ОВА обговорили пропозиції законодавчих змін у галузі виноробства і виноградарства

Дата: 25.05.2022 11:15
Кількість переглядів: 202

Вчора в обласній військовій адміністрації за круглим столом обговорили низку питань щодо розвитку виноградарства, виноробства та виробництва фруктових дистилятів на Закарпатті.

«Ця галузь є важливою складовою для підвищення рівня економіки регіону, забезпечення надходжень до бюджетів всіх рівнів та розвитку туристично-рекреаційного потенціалу.

Маємо створити усі можливості, аби робота фахівців цієї сфери була комфортною та рентабельною», — зауважив заступник голови ОВА Василь Іванчо.

На зустрічі розглянули пропозиції щодо скасування ліцензії на виробництво столових вин, розширення кола пільгового кредитування, дію ліцензії на право оптового продажу алкогольних напоїв під час воєнного стану та інше.

Оскільки питання стосувалися законів та можливостей внесення законодавчих змін до обговорення долучилися представники Держпродспоживслужби, ДПС у Закарпатській області, народні депутати України Михайло Лаба, Роберт Горват, керівники ГО у сфері виноградарства, виноробства та виробництва фруктових дистилятів.

Як зазначив Василь Іванчо, за результатом дискусії прийняли рішення підготувати відповідні звернення до центральних органів виконавчої влади. Зокрема, мова про прискорення процесу подання декларації про провадження господарської діяльності для суб'єктів господарювання без отримання дозвільних документів у період воєнного стану та поширення дії пільгового кредитування на переробні підприємства.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь