Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У закарпатському виші відкрили нову спеціальність – «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво»

Дата: 27.06.2022 14:19
Кількість переглядів: 229

Уперше для абітурієнтів на Закарпатті доступна спеціальність «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво». Готуватимуть майбутніх операторів, режисерів кіно та телебачення в Ужгородському інституті культури і мистецтв. Про це сьогодні розповіли на брифінгу заступник голови ОВА Ігор Шинкарюк та директорка УжІКіМ Наталія Шетеля.


За словами Ігоря Шинкарюка, ідея відкриття нової спеціальності в області зародилася ще до початку відкритої збройної агресії РФ, а системна робота на усіх рівнях дозволила втілити її в реальність.

«Попри те, що зараз ми зайняті обороною країни, наш культурний фронт досягає чималих результатів. Уперше на Закарпатті в нашому інституті з'явилася ця спеціальність. Ми отримали відповідну ліцензію у профільному Міністерстві, і вже в новому навчальному році спеціальність буде функціонувати», – зауважив заступник очільника ОВА.

Директорка Ужгородського інституту культури і мистецтв Наталія Шетеля підкреслила, що реалізувати ініціативу вдалося завдяки підтримці керівництва області та прагненню колективу.

«Маємо необхідне обладнання саме для цього рівня освіти та відповідні кадри, зокрема й педагоги-переселенці з Києва, практики в сфері кіно- та телевиробництва, – прокоментувала Наталія Шетеля. – Уже цього року після 9 класу до нас зможуть вступити абітурієнти на нову спеціальність. За кошти регіонального замовлення, тобто безкоштовно, зможуть навчатися 6 абітурієнтів».

Відтепер в Ужгородському інституті культури і мистецтв готуватимуть звукорежисерів, телеоператорів, операторів, режисерів телебачення, кіно, асистентів режисера. У майбутньому спеціальність планують розширювати і випускати бакалаврів та магістрів.

Директорка УжІКіМ повідомила, що в закладі відповідальна особа допомагає абітурієнтам реєструватися в електронному кабінеті, детально інформує про процес і терміни вступної кампанії. Вступники з інших міст на період іспитів і творчих конкурсів можуть проживати в гуртожитку інституту.

«Ми говоримо про стратегічні речі, це не питання завтрашнього дня. Працюємо на перспективу, розуміємо, що найближчий випуск буде через кілька років, до того ж необхідна практика, яка також триматиме декілька років. І в подальшому це буде давати очікувані результати», – підкреслив Ігор Шинкарюк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь