Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День Конституції України: Ми захищаємо свою історію, свій багатовіковий вибір

Дата: 28.06.2022 15:31
Кількість переглядів: 291

Борімося – поборемо! Нам Бог помагає!

З нагоди Дня Конституції України голова Берегівської РВА Віталій Матій, разом із керівниками районної та міської рад – Карлом Резешом та Золтаном Бабяком, поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Фото без опису

Сьогодні ми відзначаємо 26 річницю Конституції України.

Але Україна може похвалитися багатовіковою історією конституційного процесу. Наприклад, знаменита Конституція українського гетьмана Пилипа Орлика була опублікована ще в початку XVIII століття – в 1710 році. Документ встановлював права та обов'язки членів Війська запорізького, і за оцінками істориків, став однією з перших європейських конституцій Нового часу.

Конституція України постала не на порожньому місці. Біля її витоків – “Руська правда”, “Литовські статути”, акти періоду Гетьманщини (“Березневі статті” тощо), Універсали Центральної Ради, “Статут про державний устрій, права і вольності УНР”– правові акти конституційного характеру, що ставили Україну в один ряд з іншими європейськими країнами.

У Конституції наші права і свободи, а також наші громадянські обов’язки, про які ми, українці, завжди маємо пам’ятати. Зокрема, щодо захисту Вітчизни, шанування її державних символів, захисту суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки.

Віталій Матій - голова Берегівської РДА: «Зараз ми захищаємо свою історію, свій багатовіковий вибір – жити у своїх хаті, за своїми законами, рівні серед рівних, у європейській родині. А росія, не вперше, хоче знищити наші прагнення.

Сьогодні наші Збройні Сили, весь український народ стали на захист незалежності та суверенітету, на захист вільного і демократичного майбутнього. А наша Конституція – це дороговказ. І ми не зійдемо з вибраного шляху.

Ми переможемо! Дай Боже сили і єдності! З Днем Конституції!».

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь