Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Цьогоріч на Закарпатті оздоровлять 7 тисяч дітей

Дата: 28.06.2022 15:38
Кількість переглядів: 238

Щонайменше 7 тисяч дітей шкільного віку планують оздоровити на Закарпатті цього року. Аби літня оздоровча кампанія пройшла успішно, в регіоні функціонує відповідний Координаційний штаб. Про це на брифінгу розповів заступник голови ОВА Петро Добромільський.

За його словами, близько 5 тисяч дітей пільгових категорій відпочиватимуть у денних таборах на базі шкіл, для цього в області відібрали 82 локації. Ще майже 2 тисячі планують оздоровити у закладах із цілодобовим перебуванням. Йдеться про дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, вимушено переміщених, а також дітей, батьки яких зникли безвісти чи загинули в боях за Україну.

«Ми говоримо про закарпатських і внутрішньо переміщених дітей. Які б складні умови зараз не були, але дійсно є діти, які прибули із зони бойових дій, діти загиблих героїв, – зазначив Петро Добромільський. – У регіоні на ці заходи за програмою літнього оздоровлення було заплановано 2 млн грн. Учора відбулася нарада керівництва області, де прийняли рішення додатково виділити ще близько 1 млн грн».

На Закарпатті у межах проведення літньої оздоровчої кампанії дітей прийматимуть 9 закладів, там є приміщення, які відповідають усім нормам, де в разі надзвичайних ситуаціях діти зможуть перебувати в безпеці. 

Заступник голови ОВА також підкреслив, що тривають перемовини з міжнародними партнерами щодо можливості оздоровлення наших дітей в інших країнах. Так, щонайменше 300 дітей планують відправити на відпочинок за кордон.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь