Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Закарпаття та Угорщина розробляють механізми активізації процесу працевлаштування ВПО

Дата: 14.07.2022 08:01
Кількість переглядів: 240

Вчора голова Закарпатської ОВА Віктор Микита провів робочу зустріч із Державним секретарем Уряду Угорщини Міклошом Поні та Генеральним консулом Угорщини в Ужгороді Йожефом Бачкаі.

На порядку денному – питання активізації двосторонньої співпраці за напрямками економіки прикордонних регіонів.

Державний секретар зазначив, що зараз в Угорщині офіційно працевлаштовано від 70 до 100 тисяч українських вимушено переміщених осіб. Водночас близько 26 тисяч людей подали заявки на отримання статусу біженця, 95% з яких – уже розглянули й прийняли позитивне рішення.

«Україна та Угорщина мають однакову тенденцію щодо відсотка працевлаштованих ВПО. І сьогодні це надзвичайно низький показник. Люди не йдуть на роботу з різних причин, серед яких – намір повернутися додому, мігрувати з одного місця тимчасового проживання до іншого, стан здоров’я, відсутність кваліфікації тощо.

Збільшити відсоток працевлаштованих – наше спільне завдання. Робочих місць вистачає як на Закарпатті, так і в області Саболч-Сатмар-Берег, котра межує з нами і де велика кількість українських ВПО. Саме тому обмін досвідом у питаннях активізації цих процесів надважливий», – зауважив Віктор Микита.

Окремо порушили питання релокації підприємств на Закарпаття та обговорили можливості виходу продукції, яка виробляється у регіоні, на ринок Угорщини. За словами очільника ОВА, зараз ціни на угорські товари відчутно зросли, тож пошук нових постачальників якісної продукції за конкурентними цінами, зокрема з України, є нагальним питанням.

«Домовилися надалі комунікувати щодо низки питань. Готуємо пропозиції для наших угорських партнерів на розгляд та можливості їх практичної реалізації найближчим часом.

Щиро дякую Державному секретарю Уряду Угорщини пану Міклошу Поні та Генеральному консулу Угорщини в Ужгороді Йожефу Бачкаі за зустріч й увагу до Закарпаття», – резюмував Віктор Микита.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь