Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Індустріальні парки — нові можливості для розвитку регіону», — Василь Іванчо

Дата: 14.07.2022 09:05
Кількість переглядів: 211

творення, розвиток індустріальних парків, стимули й підтримка держави, прийняття відповідного законодавства – важливі аспекти, котрі сприяють діяльності бізнесу і підвищують економічний потенціал Закарпаття та України.

На цьому наголосив заступник голови ОВА Василь Іванчо під час наради з представниками Комітету ВРУ з питань економічного розвитку, профільних міністерств, Організації Об'єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО), народними депутатами, місцевим і релокованим бізнесом.

«Важливість та користь таких локацій очевидна не тільки для територіальних громад чи конкретного регіону, а й для країни. Тому на усіх рівнях працюємо над створенням вигідних та комфортних умов роботи», – підкреслив Василь Іванчо.

За його словами, йдеться, зокрема, про два ухвалені Верховною Радою законопроєкти, котрі передбачають звільнення резидентів від сплати ПДВ і ввізного мита при імпорті нового обладнання, податку на прибуток протягом десяти років у разі реінвестування.

«Зараз недостатньо внести парк до реєстру, провести комунікації, необхідним є підготовка концепції, яка б зацікавила інвесторів. Ми вже маємо позитивний досвід індустріального парку "Соломоново", який уже роками функціонує на Закарпатті, приносить значні доходи і спрямовує кошти до бюджетів.

Тепер, коли ми зареєстрували парк "Марамуреш", маємо шанс створити ще один такий кластер, котрий дозволить й надалі підвищувати привабливість регіону для інвесторів, створювати нові робочі місця, залучати надходження для розбудови краю», — резюмував заступник голови ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь