Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Для коректного обліку спожитого газу Закарпатгаз просить передати показники

Дата: 03.08.2022 13:29
Кількість переглядів: 598

Закарпатцям, які використовують газ у побуті, слід з 1 по 5 серпня передати показники лічильників. Ці дані АТ "Закарпатгаз" вивантажує на цифрову інформаційну платформу, звідки їх забирають постачальники (продавці) блакитного палива. Нарахування за спожитий газ відбувається на основі показників, які споживачі надають для обліку. У разі відсутності такої інформації закарпатці отримають квитанцію до сплати "по середньому".

"Ми не можемо знати, скільки у тому чи іншому помешканні, як кажуть у народі, нагоріло газу. Тому споживачі самі повинні, відповідно до закону, передавати ці дані нам для обліку. Наше ж завдання — раз на місяць вивантажити цю інформацію на платформу, а раз на пів року відправити до споживача контролера, який здійснить звірку показників лічильника. Тому закарпатці самі зацікавлені передавати коректні дані, аби сплачувати відповідно до фактичних обсягів спожитого газу", — пояснив начальник відділу комерційного балансування АТ "Закарпатгаз" Віталій Погоріляк.  

У компанії наголошують, що, незважаючи на зміну постачальника газу та переведення їх до ГК "Нафтогаз України" у левової частки споживачів, показники газу, як і раніше, слід передавати АТ "Закарпатгаз". Передавати показники слід за особовим рахунком, що відображається у форматі "050ХХХХХХХ".

Актуальними залишаються й способи передачі показників. Робити це можна дистанційно через Особистий кабінет на сайті 104.ua, Viber-бот 104.ua, Telegram-месенджер 7104, СМС-повідомлення на номер 7104, контакт-центр за номерами 0312-48-83-04 або 067-01-03-104, адресу електронної пошти contact@zk.104.ua.

Довідка:

АТ "Закарпатгаз" входить у групу компаній "Регіональна газова компанія" надає послугу з розподілу газу й надалі  виконує свої обов’язки: обслуговує газові мережі, здійснює аварійно-відновлювальні роботи на мережах та об’єктах, забезпечує стабільне та безперебійне газопостачання, здійснює облік газу.

Нині підприємство обслуговує 7,5 тис км газопроводів, 277 тис побутових та 7 тис непобутових споживачів.

Пресслужба АТ «Закарпатгаз»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь