Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Віталій Матій: Безпека всіх учасників освітнього процесу – найголовніше завдання, при підготовці закладів освіти до нового навчального року

Дата: 04.08.2022 13:43
Кількість переглядів: 225

Вчора, під головуванням Віталія Матія - голови Берегівської РВА, відбулася робоча нарада з представниками районного управління ДСНС та керівниками відповідних структурних підрозділів РВА. На нараді обговорили питання підготовки закладів освіти до початку навчального року.

Також до розмови долучилася заступниця голови РВА Єва Данич, яка курує питання діяльності освітянської галузі.

За словами начальниці відділу з питань освіти, відповідно до розпорядження голови Закарпатської ОВА Віктора Микити, в усіх громадах району триває робота комісій з обстеження об’єктів освітньої сфери, що можуть використовуватися як укриття для учасників освітнього процесу.

До комісій залучені фахівці місцевих підрозділів ДСНС, Держпродслужби, ювенальної поліції, структурних підрозділів із питань цивільного захисту, освіти, охорони здоров’я, архітектури. По завершенню обстеження об’єктів комісії повинні видати акт перевірки кожному закладу після огляду.

«Роботу з перевірки захисних споруд в закладах освіти на предмет відповідності усім вимогам потрібно активізувати та завершити в стислі терміни.» - на цьому наголосила Єва Данич - заступниця голови Берегівської РВА.

За словами начальника відділу цивільного захисту Берегівського районного управління ДСНС, Степана Оравського, усі рекомендації вже розроблені, здійснено попередній комісійний огляд, визначено придатність укриттів та перелік заходів, які потрібно здійснити по кожному об’єкту для приведення його до належного стану.

«Безпека всіх учасників освітнього процесу – найголовніше завдання, при підготовці закладів освіти до нового навчального року, який має розпочатися 1 вересня. Укриття мають бути облаштовані згідно вимог, а проведення практичних тренувань і навчання з працівниками та учнями (вихованцями) закладу освіти щодо дій у разі оголошення повітряної тривоги мають стати регулярними, аби у критичній ситуації кожна відповідальна особа, кожен вчитель та кожна дитина чітко розуміли, що мають робити і куди йти.» – наголосив Віталій Матій.

Найголовніше, що усі мають розуміти – безпечних місць зараз немає, а тому маємо бути готовими до будь-яких ситуацій. І місцева влада, і пересічні мешканці мають діяти злагоджено, бо тільки так можна протистояти підступним атакам РФії.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь