Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ініційована Президентом платформа UNITED24 за три місяці зібрала понад 6 млрд грн

Дата: 09.08.2022 15:08
Кількість переглядів: 183

До ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським фандрейзингової платформи UNITED24 за три місяці роботи долучилися люди зі 110 країн світу, а загальна сума благодійних внесків перетнула позначку 6 млрд грн.

У липні до UNITED24 як амбасадори приєднались американський актор, багаторазовий номінант на премію «Золотий глобус» Лієв Шрайбер, один із найвідоміших музичних гуртів світу Imagine Dragons та креативний директор легендарного дому моди Balenciaga Демна.

Завдяки роботі платформи на фронт відправлено професійні військові безпілотники. Це перші закупівлі в межах проекту «Армія дронів». Було придбано 78 мультикоптерів Matrice, 20 дронів FlyEye 3.0 та два комплекси Warmate із 40 дронами-камікадзе.

За кошти, зібрані через UNITED24, вперше придбали гелікоптер Мі-2 АМ-1, який використовують переважно для евакуації поранених із поля бою. Він здатний перевозити двох важкопоранених і трьох лікарів або вантажі вагою до 1200 кг на відстань до 600 км і зі швидкістю до 200 км/год.

Крім того, збір, який запустила дружина Президента Олена Зеленська в межах Саміту перших леді та джентльменів, дасть змогу закупити понад 50 автомобілів швидкої допомоги. 24 реанімобілі найвищого класу вже придбані та прямують до України.

Глава держави подякував усім, хто долучається до платформи UNITED24.

«Не припиняйте підтримувати Україну. Для нас важливий кожен внесок», – закликав Володимир Зеленський.

За третій місяць роботи платформи Міністерство охорони здоров’я придбало 12 рентгенівських установок із С-арками експертного класу, дев’ять рентген-прозорих операційних столів і 83 наркозно-дихальні апарати.

Українські лікарі також отримають апарати ШВЛ для дитячих лікарень. Кошти на них були зібрані в межах доброчинних матчів першої ракетки світу Іги Свьонтек (Польща): 191 тис. дол. США від продажу квитків і ще 100 тис. дол. передала родина Джонсонів від New York Jets Foundation. Для цього до Кракова особисто завітали спадкоємці фармацевтичної компанії Johnson & Johnson Брік та Джек Джонсони.

Крім того, внесок на допомогу українським медикам зробив Qatar Fund For Development – 5 млн дол. США використали на закупівлю реанімобілів та наркозно-дихальних апаратів для проведення інгаляційної анестезії при хірургічних втручаннях у медзакладах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь