Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Підтримка військових підрозділів – це наш прямий обов’язок», – Віктор Микита

Дата: 16.08.2022 16:42
Кількість переглядів: 186

ідтримка військових підрозділів Закарпаття повинна бути пропорційною до надходжень від сплати ПДФО у місцеві бюджети. На цьому наголосив очільник краю Віктор Микита.

Днями керівництво ОВА провело аналіз програм територіальних громад щодо підтримки військових частин у місцях їхньої реєстрації по всій області.

«На жаль, був неприємно здивований, що не всі громади, отримуючи надходження до бюджетів від сплати ПДФО військовослужбовців, пропорційно виділяють кошти на їхні потреби», – прокоментував Віктор Микита.

За його словами, обласний бюджет, Ужгородська, Мукачівська та Чопська громади розподілили найбільше грошей. Залежно від військової частини ці перерахування сягають до 62% від сплати ПДФО військовослужбовців. У той же час інші громади або взагалі не виділили коштів, або спрямували до 15%.

Керівник Закарпаття підкреслив, що така ситуація є неприйнятною і повинна бути невідкладно змінена, тому доручив департаменту фінансів ОВА взаємодіяти з громадами, провести відповідні консультації.

«На найближчих сесіях місцевих рад потрібно прийняти рішення стосовно перегляду програм щодо підтримки військових частин у місцях їхньої реєстрації на збільшення фінансування, – зазначив Віктор Микита. – Саме ці формування боронять країну від окупанта, завдяки їм над Закарпаттям – мирне небо. Військові частини потребують додаткового фінансування на підтримку боєздатності, тож виділення коштів – це прямий обов’язок перед ними».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь