Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Родовище солі на Закарпатті сягає майже 76 га, – Мирослав Білецький

Дата: 17.08.2022 10:31
Кількість переглядів: 189

Уже найближчим часом Закарпаття стане центром видобування кам’яної солі другого ґатунку. Експерти встановили, що запаси корисної копалини в межах ліцензійної ділянки родовища на території Буштинської тергромади становлять майже 76 га. Про це розповів перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

«Сіль використовуватимуть у металургійній, нафтогазовій, енергетичній, хімічній, целюлозно-паперовій, текстильній галузях промисловості, а також у роботі підприємств житлово-комунального господарства і дорожньо-експлуатаційних служб», – прокоментував Мирослав Білецький.

За його словами, компанія має намір продовжити геологічне вивчення ділянки. Додаткові розвідувальні роботи допоможуть з’ясувати, чи є можливість отримати харчову сіль методом вилуговування через свердловини ропи відповідної якості.  У перспективі її можна переробити на сіль класу «Екстра».

У межах розвідувальних робіт планують пробурити 5 свердловин глибиною 500-600 м з повним вилученням проби гірської породи (керну) по всьому розрізу та передати її до спеціалізованої лабораторії для вивчення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь