Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Закарпаття стане окремим госпітальним округом

Дата: 31.08.2022 13:09
Кількість переглядів: 189

Медична реформа в Україні триває. Кожна область стане окремим госпітальним округом, у межах якого лікарні поділятимуть на надкластерні, кластерні та загальні. Про це повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

«Відповідно до змін закарпатський госпітальний округ налічуватиме 14 медичних закладів. Попередньо 2 лікарні будуть визначені як надкластерні, ще 5 стануть кластерними, 7 – загальними», – прокоментував Мирослав Білецький.

За його словами, найпростіші захворювання лікуватимуть якомога ближче до пацієнта – у загальних лікарнях. Якщо виникатимуть складніші проблеми зі здоров?ям, особу скеровуватимуть у кластерні та надкластерні лікарні, де вже будуть надавати високоспеціалізовані послуги.

Після формування госпітальних округів пацієнт потраплятиме до тієї лікарні, яка відповідає його стану, та матиме все необхідне обладнання для діагностики та лікування.

«Перспектива створення кластерних та надкластерних закладів охорони здоров’я – це унікальна можливість оптимізувати систему охорони здоров’я краю, вивести її на якісно новий рівень. Це дасть нам можливість розвивати заклади, розбудовувати, суттєво покращувати умови, оснащувати їх якісним і передовим обладнанням, розширювати перелік медичних послуг», – зазначив перший заступник очільника краю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь