Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У басейн Тиси випустять близько 65 тис. мальків струмкової форелі

Дата: 01.09.2022 17:37
Кількість переглядів: 229

За ініціативи Державного агентства меліорації та рибного господарства України річки Закарпаття поповнюють мальками струмкової форелі. Про це повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

«Упродовж усього тижня зариблення проводять у басейні р. Тиси. Виростили рибопосадковий матеріал на одному з форелевих заводів області за державні кошти.

Експерти зазначають, що прохолодні, чисті та прозорі річки Закарпаття є найоптимальнішим місцем для розведення струмкової форелі», – прокоментував Мирослав Білецький.

Близько 65 тис. екземплярів цієї риби планують випустити в Уж, Уг, Вишку, Люту, Вичу, Жденіївку, Чорну Тису, Білу Тису, Тересву, Красношурку, Мокрянку, Брустурянку, Тереблю, Репинку та Ріку, Тереблянське водосховище та потік Озерел.

Струмкова форель – цінний різновид лососевих, і в Україні її найбільше зараз розводять у верхів’ях гірських річок Карпат. Збереження та примноження біорізноманіття – важлива місія,  яку в області вже успішно реалізовують силами Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Закарпатській області.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь