Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В області напрацьовують шляхи прискорення перетину кордону для водіїв вантажівок

Дата: 08.09.2022 14:18
Кількість переглядів: 215

порядкування та зменшення черг на кордонах – одне з найгостріших і найпріоритетніших питань для Закарпаття. 

За словами першого заступника голови ОВА Мирослава Білецького, зараз на під’їздах до пунктів перетину велике скупчення автомобілів. На КПП «Ужгород» у черзі перебувають близько 500 автівок, на «Тисі» – 300 вантажівок у сервісній зоні, ще понад 600 – вздовж дороги.

«Напрацьовуємо алгоритми, які дозволять зменшити кількість вантажних автомобілів перед пунктами перетину кордону. Серед них – звернення до Міністерства закордонних справ з проханням узгодити збільшення вантажної пропускної спроможності КПП "Лужанка", запуск КПП "Велика Паладь – Нодьгодош", а також розглянути варіанти, що дозволять пришвидшити огляд автомобілів і вантажів», – зазначив Мирослав Білецький.

Водночас один із дієвих алгоритмів вже працює на Закарпатті. У сервісних зонах Укрінтеравтосервісу у тестовому режимі запровадили електронну чергу проїзду транспорту на територію митного контролю. Водій реєструється, очікує у сервісній зоні, де має можливість поїсти, відпочити, прийняти душ, і виїжджає на контроль відповідно до свого номера.

Зазначена система в подальшому може взаємодіяти з електронною чергою перетину кордону, запровадження якої перебуває на контролі Уряду.

Поки що зареєструватися є можливість лише безпосередньо на в’їзді у сервісну зону, але незабаром запрацює безкоштовний додаток, де за чергою можна буде стежити онлайн і забронювати номер у черзі заздалегідь – відповідно до часу прибуття до пункту пропуску.

У повноцінному режимі ця програма запрацює вже до кінця вересня. Очікуємо на позитивні результати від її впровадження: безперебійний та безперервний рух вантажівок, зняття напруги серед водіїв, підкреслив Мирослав Білецький.

Окрім того, сьогодні перший заступник голови ОВА взяв участь у міжнародній робочій зустрічі у пункті пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке» на українсько-словацькому кордоні, до якої долучилося керівництво митних та прикордонних служб обох держав. Є розуміння, що накопичення автотранспортних засобів перед кордоном впливає на імідж наших країн. Тому оптимізація роботи митників і прикордонників у межах пункту перетину – в пріоритеті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь