Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Попередньою причиною загибелі жінки та дитини на Виноградівщині називають несправність газового котла

Дата: 30.09.2022 13:51
Кількість переглядів: 177

Закарпаття сколихнула звістка про трагічний випадок на Виноградівщині. У одній з квартир у селищі Королево було виявлено два бездиханні тіла: жінки та її 12-річного онука. За повідомленням Головного управління ДСНС України в Закарпатській області, вони отруїлися чадним газом. Наразі триває розслідування та з’ясування обставин інциденту. Однак, попередньо встановлено, що газовий котел, який використовувала родина, був у несправному стані. 

У Закарпатгазі пояснюють: технічне обслуговування газових приладів та внутрішньобудинкових газових мереж – не чиясь примха, а критично необхідні дії, від проведення чи непроведення яких нерідко залежить життя людей.

Чадний газ – це продукт неповного згоряння природного газу. Він та інші сполуки утворюються в процесі роботи газового обладнання для опалення. За правильної роботи газового котла чадний газ разом з іншими продуктами горіння виводиться з приміщення через димохід.

Існує кілька причин, чому СО накопичується в повітрі у приміщенні. Це — неправильний монтаж, порушення герметичності, засмічення димоходу, обледеніння зовнішньої частини димоходу в зимовий період, встановлення потужної електричної витяжки у приміщенні з котлом тощо. Але найчастіше витік СО відбувається саме через вихід за ладу тих частин газового котла, які відповідають за вивід продуктів горіння з приміщення, несправність засобів безпеки котла або несанкціонованого втручання в конструкцію газового приладу.

Вмикаючи газові прилади для опалення, слід бути особливо уважним: при вологій та вітряній погоді у димових та вентиляційних каналах може погіршуватись тяга. Інколи виникає зворотна тяга. В такому випадку користуватися газовим котлом категорично заборонено.

«Ми постійно наголошуємо на необхідності вчасного проведення ТО газового обладнання та мереж, щоб убезпечити себе і своїх рідних. Також в контексті питання безпеки під час опалювального сезону важливо систематично проводити чистку димових і вентиляційних каналів. Такі прочищення можуть виконувати виключно спеціалізовані організації, що мають дозвіл на виконання цих робіт», — зазначає начальник відділу технічного обслуговування АТ «Закарпатгаз» Віктор Русин.

Для отримання послуг з технічного обслуговування закарпатцям слід звертатися до Клієнтських просторів 104.ua, які існують в Ужгороді та усіх районних центрах, або ж зателефонувати за номером 067-01-03-104. Після укладення відповідного договору фахівці здійснять технічне обслуговування та нададуть відповідну документацію.

 

Пресслужба АТ «Закарпатгаз»

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь