Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Закарпатська область отримала мобільну станцію переливання крові

Дата: 13.12.2022 17:40
Кількість переглядів: 166

Сьогодні Закарпаття отримало чергову гуманітарну допомогу від угорських партнерів. Перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький повідомив, що Червоний Хрест Угорщини передав обласній організації Товариства Червоного Хреста України мобільну станцію переливання крові.

«Вона дозволяє проводити забір біологічного матеріалу за межами обласної станції переливання крові. Завдяки їй кров можуть здавати одночасно 4-5 осіб одночасно і близько 8000 людей на рік.

Тут є все необхідне для роботи медиків, а також улюблений куточок всіх донорів, де пригостять солодким чаєм і смачною булочкою для скорішого відновлення», – прокоментував Мирослав Білецький.

За його словами, окрім мобільної станції, партнери передали закарпатським колегам гігієнічні засоби, одноразовий медичний одяг, захисні маски та медичні покривала.

«В умовах війни для порятунку життя військовим, а також для лікування пацієнтів після оперативного втручання, кесаревого розтину тощо, кров і її компоненти – життєво необхідний матеріал. Тому потреба у ній є завжди. Ми вдячні нашим сусідам за допомогу і підтримку. Мобільна станція дозволить у найкоротші терміни в будь-якому куточку нашої області розгорнути пункт здачі донорської крові. Все, що потрібно медикам, – свідомі краяни, які хочуть і готові допомогти», – зазначив перший заступник голови ОВА.

Загалом від початку повномасштабної війни область отримала вже понад 30 вантажівок із гуманітарною допомогою медичного спрямування від Угорщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь