Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Закарпатті планують відкрити гастрономічну школу

Дата: 11.01.2023 09:58
Кількість переглядів: 186

На Закарпатті планують відкрити гастрономічну школу. Її діяльність буде спрямована на те, щоб зберегти унікальні народні звичаї, кулінарію та передати нащадкам гастрономічні традиції краю. Про це на брифінгу повідомив директор департаменту культури ОВА Євген Тищук.

Своєю чергою кондитерка, дослідниця автентичної гастрономії регіону Любов Керецман зауважила, що прагне й надалі популяризувати закарпатські кулінарні традиції: «Хочу, щоб споживачі на поличках наших магазинів впізнавали й обирали своє, українське, та через кондитерські вироби пізнавали історію та культуру рідного краю».

Любов Керецман відома своїми кулінарними досягненнями. Нещодавно вона встановила національний рекорд: зібрала в Ужгороді 248 унікальних пряничних різдвяних зірок ручної роботи, кожна з яких увібрала в себе візерунки з різних областей України.

За словами директора Закарпатського обласного музею народної архітектури та побуту Василя Коцана, вони давно співпрацюють з майстринею та за сприяння ОВА реалізовують спільні проєкти і радо підтримують ідею створення на базі музею гастрономічної школи для всіх охочих.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь