Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На брифінгу в ОВА презентували нову ініціативу «Місцеве партнерство зайнятості в Закарпатській області»

Дата: 08.02.2023 16:42
Кількість переглядів: 121

Проаналізувати регіональний ринок праці, підтримати нові бізнес-ідеї та надати гранти підприємствам планують у межах ініціативи «Місцеве партнерство зайнятості в Закарпатській області». Про старт амбітного проєкту повідомили сьогодні на брифінгу в обласній військовій адміністрації.

З початку повномасштабної агресії Росії особливо гостро постало питання щодо необхідності підтримки економіки, зайнятості населення, зокрема й вимушених переселенців, підкреслив директор департаменту економічного та регіонального розвитку ОВА Іван Завидняк.

«Обласний центр зайнятості, наші партнери з Міжнародної організації праці та АРР "Закарпаття" допоможуть проаналізувати регіональний ринок праці, котрий досить суттєво змінився через війну. Це, зокрема, й релоковані підприємства, з яких понад 330 стали нашими податковими агентами. Наша співпраця також буде спрямована на їхню підтримку та допомогу місцевому бізнесу. Не менш важливими тут є навчання, перекваліфікація чи зміна професії ВПО. Для цього мають бути відповідні умови та врахована кластерність Закарпатської області», – наголосив Іван Завидняк, додавши, що в межах нової ініціативи планують запустити грантові конкурси для 24 підприємців та 25 стартапів.

Проєкт дасть можливість вивчити потреби наших працедавців, щоб знати, в які професії скеровувати краян і ВПО, котрі шукають роботу. Сьогодні треба знайти важелі, щоб змотивувати до ефективної результативної праці все незайняте населення. Від цього залежить економіка краю, сплата податків, допомога ЗСУ, наголосив директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич.

За словами національного координатора проєкту Міжнародної організації праці (ILO) Георгія Морозова, в основі ініціативи – методика, яка об’єднує всі урядові й неурядові організації, що або займаються професійно, або зацікавлені в покращенні рівня зайнятості на своїй території, для досягнення спільних цілей у межах повноважень. Цей інструмент уже показав свою ефективність у країнах Європейського Союзу. Методику, яку розробила Міжнародна організація праці, у 2018 році за фінансування уряду Данії почали впроваджувати в окремих регіонах України. Сьогодні її масштабували й на Закарпаття.

«Важливо використати досвід, який уже має наша область. Коли говоримо про фінансування 25 стартапів, то розуміємо, що завдяки спільно напрацьованим інструментам ця цифра може зрости. У нас одна ціль – збільшити кількість самозайнятих осіб, людей, які можуть розпочати свою справу. Усі ці речі нам було важливо імплементувати, аби сьогодні запустити нашу діяльність», – зазначив партнер проєкту «Місцеве партнерство зайнятості» Володимир Феськов.

Про початок конкурсу стартапів та грантів для розвитку підприємництва будемо додатково інформувати.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь