Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Доступні 16 навчальних онлайн курсів про євроінтеграцію для українських державних службовців від Коледжу Європи в Натоліні

Дата: 21.12.2022 16:42
Кількість переглядів: 224

Тематичні онлайн курси, розміщені на спеціально розробленій навчальній платформі Natolin4Capacity Building, мають на меті покращити обізнаність державних службовців з питань європейської інтеграції. Курси доступні англійською та українською мовами та відкриті для державних службовців протягом 2022-2023 років. 

Про це пише портал EU4Par.

За результатами їх успішного проходження службовці отримають міжнародні сертифікати та кредити ЄКТС (Європейська кредитно трансферна-накопичувальна система). Тематику та зміст курсів визначено на підставі дослідження навчальних потреб, яке було проведено у співпраці з партнерами проєкту — Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції та Національним агентством України з питань державної служби. 

З переліком із 16 доступних курсів, 6 з яких є базовими, можна ознайомитися нижче.Фото без опису

Базові курси: 

  • Цифрова економіка, суспільство та цифрова трансформація

  • Фінансові інструменти ЄС для регіонального розвитку та співробітництва в асоційованих країнах: приклад України Клімат та навколишнє середовище з особливою увагою на Європейському Зеленому Курсі

  • Інтеграція України до внутрішнього ринку ЄС 

  • Транспорт, енергетика та транскордонна співпраця 

  • Угода про Асоціацію між Україною та ЄС — сьогодення і майбутнє євроінтеграції України 

Курси на вибір: 

  • Боротьба з корупцією 
  • Фінансові інтереси ЄС 
  • Інтегроване управління кордонами 
  • Політика розвитку співробітництва ЄС та пов'язані з нею фінансові інструменти 
  • Лобіювання та законодавчі механізми 
  • Координація політики та прийняття рішень у зовнішній політиці ЄС — перспективи для України 
  • Політичний діалог та комунікація 
  • Моніторинг та оцінювання 
  • Розширення можливостей громадянського суспільства 
  • Цінності ЄС та захист прав людини 

Для проходження курсів, необхідно зареєструватись на освітній платформі Natolin4CB через особистий кабінет Порталу управління знаннями. Детальніше про те, як це зробити — за посиланням

Крім онлайн курсів, після надання Європейською Радою Україні статусу країни-кандидата Коледж Європи в Натоліні за підтримки Представництва ЄС в Україні розробив двомісячну навчальну програму для державних службовців ЦОВВ, які забезпечуватимуть переговорний процес щодо членства України в ЄС. 

Вона вестиметься англійською мовою і містить такі складові: 

  • Практичні заняття з ведення переговорів, наближення законодавства, правового аналізу та оцінки відповідності до права ЄС; 

  • Індивідуальна робота з експертами-наставниками; 

  • Заняття з розробки аналітичних документів на визначену тему за підтримки експертів-наставників і партнерів проєкту. 

  • Здійснення трьох місцевих (Польща) та однієї міжнародної навчальних  поїздок, пов’язаних із обраною темою в межах переговорного розділу. 

  • Підготовка та представлення підсумкового аналітичного документа щодо обраної теми під наглядом експертів-наставників та представлений наприкінці навчальної програми.

Підготовка держслужбовців відбуватиметься з жовтня 2022 року до березня 2024 року в Польщі на базі Коледжу Європи в Натоліні у групах до 5-6 учасників протягом 9 двомісячних навчальних циклів. Загалом планується підготувати 50 державних службовців, які охоплять 6 кластерів (33 переговорних розділи), передбачених переговорним процесом щодо членства в ЄС. Додатково 20 учасників програми, які спеціалізуються на питаннях енергетики та зеленого курсу, матимуть можливість отримати стипендію для проходження стажування в Секретаріаті Енергетичного Співтовариства у Відні.  

Державним службовцям ЦОВВ, які відповідають за одну чи декілька сфер європейської інтеграції й зацікавлені пройти двомісячну навчальну програму в Коледжі Європи в Натоліні, рекомендується звернутися до керівника державної служби у їхньому органі, щоб долучитися до подальшого процесу відбору учасників під керівництвом Віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Довідково

У січні 2020 року з метою сприяння професійному розвитку державних службовців, залучених до впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, був започаткований освітній проєкт Natolin4Capacity Building. Проєкт реалізується коштом ЄС на базі Коледжу Європи в Натоліні (Польща) у співпраці з Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції України, Національним агентством з питань державної служби та Представництвом Європейського Союзу в Україні. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь