Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як визначити "мінімальний страховий внесок"

Дата: 28.02.2023 09:21
Кількість переглядів: 632

Фото без опису

Відповідно до п. 5 частини 1 ст. 1 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування" зі змінами та доповненнями "мінімальний страховий внесок" - сума єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що визначається розрахунково як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір внеску, встановлений законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та підлягає сплаті щомісяця.

Верховна Рада України затвердила Держбюджет України на 2023 рік, згідно якого  розмір мінімальної зарплати  у 2023 році становить  6700 грн.  Отже, мінімальний страховий внесок з єдиного соціального внеску (22% від мінімальної заробітної плати): з січня по грудень 6700 х 22% = 1474 грн.,  максимальний єдиний соціальний внесок – 22 110 грн. за місяць (22% від 15 мінімальних зарплат).

Відповідно до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування", фізичні особи-суб’єкти підприємницької діяльності, повинні сплачувати єдиний соціальний внесок у розмірі не менше мінімального страхового внеску.   За періоди  підприємницької  діяльності, за які не сплачено єдиний внесок на загальнообов”язкове державне соціальне страхування, страховий стаж не буде врахований при обчисленні пенсії.

З метою дотримання законодавства в частині сплати єдиного внеску та зарахування періодів здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу Вам необхідно своєчасно сплачувати та не допускати утворення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску.

Звертаємо увагу, що своєчасна і повна сплата податків, єдиного соціального внеску до бюджету, а також забезпечення заробітною платою працівників на рівні не менше мінімальних соціальних стандартів – це обов’язок кожного роботодавця.

 

За інформацією відділу обслуговування громадян №2 (СЦ м.Виноградів) ГУПФ України в Закарпатській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь