Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Євроінтеграція України: прогрес реформ у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики

Дата: 13.02.2023 10:38
Кількість переглядів: 203

врокомісія у своєму звіті акцентувала увагу на успіхах України у гармонізації законодавства до європейського у сфері енергоефективності, комерційного обліку теплопостачання, екодизайну та енергомаркування, а також у створенні законодавчої основи для розвитку сфери біометану.

«Для команди Держенергоефективності є важливим та мотивуючим, що саме в секторі енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики досягнуто значного прогресу в імплементації взятих Україною євроінтеграційних зобов’язань. Реформи у цих сферах отримали одну з найвищих оцінок від Європейської комісії», - повідомив Голова Держенергоефективності Валерій Безус у своєму блозі.

«Прогрес, досягнутий у надскладних умовах, став можливим, зокрема, завдяки активній роботі Агентства спільно з профільним комітетом Верховної Ради та міністерствами, що формують державну політику у своїх напрямках. Це, дійсно, один із взірцевих результатів спільної роботи політиків та урядовців, експертної спільноти та громадського сектору України», - пояснив Валерій Безус.

Україна та Європа об’єднані спільними цілями, серед яких - підвищити рівень енергетичної безпеки, подолати залежність від російського викопного палива, створити умови для кліматичної нейтральності економіки, забезпечити її конкурентоспроможність, стійкість та динамічний розвиток у нових умовах.

І для досягнення зазначених цілей Агентство продовжує реалізацію цілісної неподільної політики у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики. Така позиція чітко відповідає політиці ЄС, відображеній у 4-му енергетичному пакеті «Чиста енергія для всіх європейців».

Четвертий пакет законодавства ЄС охоплює цілу низку директив задля втілення інтегрованої політики щодо енергоефективності, розвитку відновлюваної енергетики та скорочення викидів СО2. Саме такий підхід має сприяти досягненню цілей кліматичної й енергетичної політики ЄС. Цим шляхом рухається й Україна, виконуючи зобов'язання як член Енергетичного Співтовариства.

«Прагнучи підтримати та поглибити довіру з боку ЄС, Держенергоефективності продовжує інтенсивну роботу над імплементацією усіх своїх зобов’язань, а особливо - в частині імплементації 4-го енергетичного пакета, задля енергетичної трансформації України та наближення членства держави в ЄС», - запевнив Голова. 

Які саме євроінтеграційні кроки у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики здійснено дізнавайтеся /за посиланням/Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь