Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Закарпатті запускають безоплатний Освітній канал для підготовки до НМТ

Дата: 03.03.2023 10:48
Кількість переглядів: 137

Одинадцятикласників закликають приєднуватися до онлайн-занять, де викладатимуть найкращі педагоги області.

Уперше Освітній канал запрацював наприкінці січня 2022 року та продовжив свою роботу попри війну. Зараз змінилися акценти щодо вступної кампанії і відповідно до тестування. Як і минулого року – це не ЗНО, а національний мультипредметний тест, наголосила під час брифінгу директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА Мар’яна Марусинець.

За її словами, у 2023 році Освітній канал працюватиме одразу на двох онлайн-платформах. Одна з них буде для представників угорської, румунської та словацької національних меншин, де викладачі також надаватимуть консультативні поради щодо вивчення того чи іншого предмету, спеціальної термінології тощо. При цьому НМТ усі учасники складатимуть українською мовою.

«Освітній канал, який працював упродовж минулого року, мав гарні показники. Загалом у нас було понад 260 школярів, котрі успішно склали тести й отримали 200 балів з одного чи більшої кількості предметів», – підкреслила Мар’яна Марусинець, наголосивши, що це хороший результат у порівнянні з 2021 роком.

Проєкт Закарпатська обласна військова адміністрація реалізовує спільно з Ужгородським національним університетом. Щоб учні з усіх куточків краю мали доступ до якісного навчання, до роботи Освітнього каналу з підготовки до НМТ долучається професорсько-викладацький склад вишу.

«Це професори, кандидати наук, доценти. Вони не просто є фахівцями-науковцями, але й мають значний педагогічний досвід у викладанні профільних предметів для студентів і учнів шкіл», – зазначив Ігор Король, проректор з науково-педагогічної роботи ДВНЗ «Ужгородський національний університет».

Також спікер підкреслив, що минулого року до занять на Освітньому каналі долучилося понад 150 учнів. Цього року до проєкту запросили більше викладачів і до курсу зможуть приєднатися близько тисячі учнів. Кожен предмет викладатимуть мінімум двоє педагогів.

«Ми із задоволенням долучилися до мовлення Освітнього каналу. Я проводила курси з математики. Працювали в такому форматі, що спочатку йде лекція, подання матеріалу й основних формул до кожної окремої теми, а потім працювали з абітурієнтами у форматі діалогу, виконували завдання. Наступне заняття починалося з обговорення проблемних питань, учні мали змогу поставити запитання щодо того, що залишилося незрозумілим, із чим виникли труднощі», – розповіла Ганна Сливка-Тилищак, завідувачка кафедри теорії ймовірностей і математичного аналізу факультету математики та цифрових технологій УжНУ.

Також вона підкреслила, що цього року на Освітньому каналі після кожної теми буде спеціальний тест, завдяки якому учасник зможе перевірити свій рівень засвоєння вивченого матеріалу. До того ж результат тестування бачитиме лише учень 

Навчання розпочнеться з 6 березня 2023 року.

Розклад занять додатково повідомимо 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь