Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відповіді на найактуальніші питання добровольців «Гвардії наступу»

Дата: 04.03.2023 11:55
Кількість переглядів: 130

Для посилення оборони України та допомоги ЗСУ в деокупації зайнятих російськими військами територій було ухвалено рішення про формування «Гвардії наступу», до лав якої може вступити кожен охочий.

«Гвардія наступу» – проєкт Міністерства внутрішніх справ України, основне завдання якого полягає у формуванні штурмових бригад у складі Національної гвардії, Націонгальної поліції та Державної прикордонної служби України. На «Гвардію наступу» покладено завдання щодо звільнення тимчасово окупованих територій. І цим наблизити перемогу України у війні з Російською Федерацією.

Ідея рекрутингового проєкту виникла у міністра МВС Дениса Монастирського, але незадовго до старту кампанії найвище керівництво МВС загинуло в авіакатастрофі у Броварах. А проєкт знайшов свою реалізацію. Це не мобілізація – набір людей ведеться на добровільних засадах.

Як приєднатися до «Гвардії наступу»?

Зробити це можна на спеціальному сайті «Гвардії наступу» за цим посиланням. Там потрібно заповнити анкету кандидата, вказати бригаду, до якої ви бажаєте приєднатися.

Також вступити до «Гвардії наступу» можна через Центри надання адміністративних послуг в Закарпатській області.

До яких бригад можна вступити?

  • Легендарна бригада «АЗОВ»
  • Об'єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють»
  • 15-й мобільний прикордонний загін «Сталевий кордон»
  • 3-я бригада оперативного призначення «Спартан»
  • 4-а бригада оперативного призначення «Рубіж»
  • 14-а бригада оперативного призначення «Червона калина»
  • 15-а бригада оперативного призначення «Кара-Даг»
  • 1-а президентська бригада оперативного призначення «Буревій».

Які завдання потрібно виконувати?

Це штурмові бригади, а отже, на них покладено функцію боротьби з диверсійно-розвідувальними групами противника, проведення зачисток, участь у звільненні окупованих територій, їхнє розмінування та підтримка безпеки.

Чи беруть жінок?

Так, беруть. Станом на сьогодні відомо про те, що 10,5 тисячі людей подали свої заявки на вступ через сайт і 6,5 тисяч через ЦНАП. З них 600 – це дівчата. Вони зможуть працювати у медичних та логістичних підрозділах, а також розвідувальних бригадах.

Чи є обмеження за віком?

Станом на зараз відомо, що середній вік тих, хто подав анкети, становить 33 роки. Найстаршому кандидату 69 років. Подають заявки добровольців і хлопці віком від 18 років.

Але вікові обмеження таки є. Наприклад, бригада «Лють» бере до своїх лав громадян віком від 18 до 55 років. Кожна бригада може мати свої вимоги. Тому деталі найкраще уточнити за номером 080-010-00-20.

Які кандидати у пріоритеті?

Як заявляв в. о. міністра внутрішніх справ Ігор Клименко, основу цих підрозділів формують поліцейські, прикордонники та нацгвардійці. Насамперед – це люди, які пройшли бойові дії 2014-2015 років, деякі з них уже воювали і у 2022 році.

Підрозділи будуть сформовані виключно із вмотивованих добровольців.

Чи важлива фізична підготовка?

Так. Безперечно. Під час служби необхідно бути у хорошій фізичній формі для виконання завдань, що ставляться перед бійцем.

Обов'язково мати бойовий досвід?

Ні, не обов'язково. Вступити до лав «Гвардії наступу» може кожен громадянин України, незалежно від його бойового досвіду.

Як відбувається зарахування?

Кандидат проходить військово-лікарську комісію, складає психологічний тест та тест з фізичної підготовки. Якщо результати досить хороші, людину зараховують до обраної ним бригади.

Чи є відмови?

Так. Начальник управління кадрового забезпечення ГУНП у Чернігівській області Ігор Папченко говорив про те, що приблизно 20-25% кандидатів отримали відмову через невідповідність необхідним вимогам щодо подальшого проходження служби. Причинами цього ставали незадовільна фізична форма, поганий стан здоров'я, провал співбесіди з представником штурмової бригади, провал психологічного тесту.

Яка зарплата?

Мінімальна зарплата становить 25-27 тисяч гривень. Плюс 30 тисяч гривень надбавки за воєнний стан. І збільшена додаткова винагорода у розмірі 70 тисяч гривень тим, хто виконуватиме завдання у безпосередньому бойовому зіткненні із супротивником.

Які пільги передбачено?

Можна безкоштовно або на пільгових умовах здобувати вищу освіту у військових вишах під час служби. А ще кожен доброволець, котрий вступить до команди «Гвардії наступу», матиме щорічну відпустку, тривалість якої зростатиме зі збільшенням вислуги років. А ще, окрім загального страхового стажу, служба у бригаді йде до стажу державної служби.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь