Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Українські та американські хірурги провели на Закарпатті унікальні операції

Дата: 10.03.2023 16:09
Кількість переглядів: 139

Троє провідних хірургів зі США протягом тижня в Закарпатській області проводили унікальні операції дітям та військовим. Вони повертали шанс відчувати радість руху і життя дуже важким пацієнтам, коли мало хто з лікарів вірив у реальність такого результату. Про це розповів перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

«Складний тиждень позаду. Пацієнти одужують після надскладних процедур, і ми вже можемо розповісти про унікальний досвід, який отримали медики Закарпаття, та про допомогу, котру надали українцям», – поділився Мирослав Білецький.

Пластичний хірург, спеціаліст із реконструктивної та ортопластичної хірургії кінцівок Стефан Ковач, загальний хірург, спеціаліст з реконструктивної хірургії кінцівок Ендрю Баудер та пластична та щелепно-лицева хірургиня, спеціалістка з розщілин губи та піднебіння Оксана Джексон упродовж тижня прооперували 7 пацієнтів у двох лікувальних закладах області – трьох дітей і чотирьох військових.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ спеціалісти Пенсільванського університету допомагають українським лікарям. Вони провели десятки онлайн-зустрічей, консультацій із фахівцями з Києва, Вінниці, Львова, Мукачева, Ужгорода. Раніше наша медична система не зіштовхувалася із такими травмами, які завдають війна і зброя. А отже, не було достатньо досвіду для того, аби їх лікувати, підкреслив перший заступник голови ОВА.

За його словами, спеціалісти зі США були завжди на зв’язку. Наші лікарі збирали матеріали та історії хвороби найважчих пацієнтів, разом вони це все аналізували і спільно формували стратегію лікування. На наступному етапі у Німеччині відбулася зустріч наших та американських медиків, під час якої провели низку тренінгів, лекцій та навчальних курсів, щоб на практиці засвоїти особливості проведення мікрохірургічних втручань.

Мирослав Білецький переконаний, що їхній приїзд на Закарпаття – черговий етап плідної співпраці, переоцінити значення якої для регіону та країни просто неможливо.

Про пацієнтів, а також те, які саме процедури вони проводили, читайте в наших наступних публікаціях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь