Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Інформація щодо подання декларації в умовах воєнного стану

Дата: 07.03.2023 16:27
Кількість переглядів: 461

Фото без опису

Відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції», особи, уповноважені на виконання функцій держави , зобов’язані подавати декларації щорічно до 1 квітня через персональний кабінет у Реєстрі декларацій.

Однак під час дії воєнного стану не обов’язково подавати декларації будь-якого виду (щорічної, у разі звільнення та декларації кандидата на посаду). Згідно з роз’ясненням Національного агентства з питань запобігання корупції, суб’єкти декларування подають декларацію протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період обов’язку.

Декларація щорічна (з будь-якою позначкою) за 2022 рік подається у період з 00 годин 00 хвилин дня, наступного за днем припинення чи скасування воєнного стану, до 00 г один 00 хвилин відповідного числа третього місяця від такого дня.

Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня 2022 року включно) та містить інформацію станом на 31 грудня звітного року.

Декларація при звільненні, якщо звільнення вiдбyлocь під час дії воєнного стану, подається у період з 00 годин 00 хвилин дня, наступного за днем припинення чи скасування воєнного стану, до 00 годин 00 хвилин відповідного числа третього місяця від такого дня.

Декларація кандидата на посаду, якщо особу призначено на вакантну посаду державної служби a6o служби в органах місцевого самоврядування у період дії воєнного стану, подаються у період з 00 годин 00 хвилин дня, наступного за днем припинення чи скасування воєнного стану, до 00 годин 00 хвилин відповідного числа третього місяця від такого дня.

Незважаючи на це, НАЗК надає можливість подавати декларації (щорічні, при звільненні, кандидата на посаду) навіть під час війни, зайшовши в особистий електронний кабінет. Процес подачі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, не заблоковано.

У Верховній Раді активно обговорюється можливість відновлення е-декларування до завершення воєнного стану, оскільки нічого не заважає посадовцям подавати декларації. Якщо суб’єкт декларування має на руках всю необхідну інформацію для заповнення декларації, а також хоче її подати, то це можна зробити через персональний кабінет у Реєстрі декларацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь