Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

НАБУ та Агентство відновлення співпрацюватимуть для відбудови України

Дата: 20.03.2023 10:18
Кількість переглядів: 235

Корупції не місце у повоєнній відбудові України, тому для запобігання її можливим проявам НАБУ посилить співпрацю з Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України (Агентство відновлення). Директор Національного бюро Семен Кривонос та голова Держагенства Мустафа Найєм підписали відповідний меморандум, в якому визначили основні напрямки взаємодії та зобов’язання сторін.

«Після перемоги нас чекатиме відбудова країни: житло, об’єкти інфраструктури. Це важливий процес, який має бути прозорим та вільним від будь-яких корупційних ризиків. Я радий співпраці державних інституцій в цьому питанні. Переконаний, укладений меморандум сприятиме ефективному обміну даними та допоможе нам оперативно реагувати, якщо матимуть місце будь-які спроби протиправного заволодіння коштами», — підкреслив Семен Кривонос.

Відповідно до підписаного документу, сторони зобов’язуються обмінюватися інформацією про виявлені ознаки здійснених або планованих корупційних правопорушень для вжиття відповідних заходів. Крім того, Агентство відновлення забезпечує безперешкодний доступ до будівлі Агентства та можливість ознайомлення із документами та іншими матеріальними носіями інформації, необхідними для попередження, виявлення, припинення та розслідування правопорушень, віднесених законом до підслідності НАБУ.

«Меморандум з НАБУ не є формальним документом про наміри, він є безпрецедентним за рівнем довіри і глибиною співпраці в питаннях протидії корупції. Наша мета — швидке відновлення країни і повернення до нормального життя. Країна-агресор спричинила багато страждань, але маємо не забувати про ще одного ворога – корупцію, яка може стати на заваді успішному розвитку України», — зауважив голова Держагенства Мустафа Найєм. 

Також підписаний документ передбачає проведення спільних зустрічей і публічних дискусій.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь