Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ми маємо відбудувати Україну та продовжимо викорінювати корупцію – Гізо Углава

Дата: 16.02.2023 10:19
Кількість переглядів: 246

Зміцнення міжвідомчої та міжнародної співпраці Національного антикорупційного бюро і Європейського Інвестиційного Банку наразі особливо важливо, оскільки великі обсяги коштів надходять до України для її підтримки під час війни. Про це зазначив Гізо Углава під час зустрічі з представниками Європейського Інвестиційного Банку 15 лютого 2023 року.

«Віримо, що після нашої перемоги підтримка міжнародних партнерів стане ще сильнішою. Ми маємо бути готовими до цього, щоб корупція була викорінена, а відбудова нашої країни відбувалась ефективно», — додав він.

Своєю чергою, Берні О’Доннел в. о. генерального інспектора Європейського Інвестиційного Банку подякував за високий рівень розслідувань Бюро, його відкритості та надійності у співпраці.

«Дуже приємно, що співпраця з НАБУ існує не лише на папері Меморандуму, ми бачимо реальні результати. Дуже сподіваюся, що протягом цих років ми були для вас корисними. Особливо зараз, коли значні кошти були виділені та вже спрямовані на підтримку України, наші колеги зі старшого керівного складу Банку та з інших міжнародних інституцій надихаються та відчувають впевненість, коли ми розказуємо про наш приклад плідної багаторічної співпраці з Національним бюро. Сподіваємося і надалі тримати такий темп та зустрічатися частіше для обговорення наших спільних справ», — додав він.

Учасники зустрічі також обговорили основні виклики, які стоять перед Національним бюро та наявні досягнення.

Наостанок представники Європейського Інвестиційного Банку поцікавилися і станом справ, які розслідує НАБУ і в яких фігурують кошти Банку. Зокрема, детективи поділилися результатами розслідування нещодавно скерованої до суду справи підкупу мера Дніпра за рекордні 22 млн євро. У цій справі будівництво метрополітену в Дніпрі здійснюється за рахунок кредиту ЄБРР.

Нагадаємо, у вересні 2018 року НАБУ уклало Меморандум про взаєморозуміння з Європейським інвестиційним банком з метою обміну інформацією для попередження, виявлення та боротьби з корупцією.

Довідково
Європейський інвестиційний банк – фінансова установа Європейського Союзу, заснований у 1958 році на підставі Римського договору, розташований у Люксембурзі з 1968 року. Відповідає за цільове використання наданих ним коштів та забезпечує, щоб операції та діяльність, які ним фінансуються, не спричиняли випадки шахрайства, корупції, змови, примусу, відмивання коштів та/або фінансування тероризму. Відповідно до своєї політики боротьби з шахрайством дотримується принципу «нульової толерантності» до таких випадків у рамках своїх операцій та діяльності.

Відділ розслідувань Генеральної інспекції Європейського інвестиційного банку (IG/IN) проводить адміністративні розслідування стосовно звинувачень щодо таких випадків з метою встановлення фактів та, у разі необхідності, пропонує превентивні або коригувальні заходи. IG/IN також працює разом з Європейським бюро боротьби із шахрайством (OLAF) та національними органами у сфері боротьби з шахрайством.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь