Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Закарпатті визначили переможців Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики

Дата: 08.04.2023 09:29
Кількість переглядів: 102

В Ужгороді відбувся фінальний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики. В ньому взяли участь 142 учні з різних куточків країни. Зокрема, на конкурс прибули й 14 школярів, які через війну зараз проживають за кордоном.

Учні 8-11-их класів за звання найкращого знавця математики змагалися протягом тижня. І сьогодні стали відомі результати олімпіади.

Перше місце посіли 9 школярів, вони представлять Україну на міжнародному рівні цього літа в Японії. Друге місце виборов 21 учасник, а третє розділили 37 осіб.

Переможців та учасників змагань – загалом 23 команди – привітала директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА Мар’яна Марусинець. За її словами, цього року найкращий результат показала Харківська область: кожен із 23 її представників виборов призове місце. Високі здобутки і в команд зі столиці та Львова – призерами стали 14 з 15 і 9 з 11 учасників відповідно.

«Закарпаття теж продемонструвало неабияку ерудованість і високий рівень знань. Маємо й двох переможців олімпіади. Це десятикласник Сергій Король (ІІ місце) та учениця 9 класу Аліна Міца (ІІІ місце). Наша команда з восьми учасників чудово впоралася зі складними математичними завданнями на обох етапах фіналу», – підкреслила Мар'яна Марусинець.

Усі учасники національного відбору отримали відзнаки, подарунки, а переможців нагородили й почесними грамотами. Також двох учнів, які посіли перші місця, відзначили в номінації «Майбутнє математики» цінними призами від голови ОВА Віктора Микити й очільника облради Володимира Чубірка. Йдеться про учня Миколаївського ліцею №38 імені В. Д. Чайки Павла Проценка та вихованку Центру освіти «Оптіма» Катерину Сидоренко, котра прибула на конкурс з Англії.

Наприкінці закриття олімпіади директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА подякувала школярам за незламне бажання розвиватися та вчитися, а поважним журі конкурсу – за справедливе оцінювання робіт учасників.

«Щира вдячність педагогам, які попри війну наполегливо готують цих обдарованих дітей. І, звісно, їхнім батькам за постійну підтримку. Окремо хочу відзначити керівника та колектив Ужгородського наукового ліцею за сприяння в організації й проведенні олімпіади, фахівців ЗІППО, ректора Ужгородського національного університету та інших», – наголосила Мар'яна Марусинець.Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь