Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Закарпатті відзначили Міжнародний день ромів

Дата: 08.04.2023 14:32
Кількість переглядів: 223

Сьогодні Україна разом зі світовим співтовариством відзначає Міжнародний день ромів, що був започаткований Міжнародною спілкою ромів у 1971 році.

Сьогодні в Ужгороді відзначили Міжнародний день ромів 

Біля пам'ятника Августину Волошину зібралися представники ромської громади, зокрема й вимушені переселенці, а також містяни та представники влади.

Присутні заспівали гімн ромів, написаний за мотивами народної пісні «Джелем, джелем», і за давньою традицією, що символізує нелегку долю ромського народу, спустили на воду Ужа вінки з квітів.

До відзначення долучився й військовий Віктор Ільчак, який має ромське походження. Чоловік пішов добровольцем у Збройні сили України ще у 2015 році. Відтоді воює у складі 128-ї ОГШБр. Сьогодні ж відновлюється після поранення вдома, в Ужгороді. Віктор наголосив, що чимало ромів воюють і борються за мирне українське небо.

«Хочеться, аби усі повернулися додому живі й здорові. І щоб Україна перемогла!» – підкреслив боєць.

У заході також узяли участь директор департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій Закарпатської ОВА Роман Молдавчук, начальник управління національностей та релігій департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій ОВА Олександр Лях, громадський активіст, депутат міськради Мирослав Горват та інші представники ромської громади.

Сьогодні ми як ніколи цінуємо культурне різноманіття нашого краю. Ромська спільнота вражає своїми колоритом та самобутністю, які досі залишаються недостатньо вивченими.

Усіх нас ще сильніше об'єднала одна мета – ПеремогаФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь