Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Україна та Італія будуть разом просувати бренд «Зроблено в Україні» на ринок ЄС

Дата: 12.04.2023 09:46
Кількість переглядів: 244

Україна та Італія дійшли попередньої згоди щодо створення й просування на європейському ринку національного бренда «Зроблено в Україні» за підтримки італійських представників малого й середнього бізнесу. 

Про це під час відео-конференції домовились Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко з Міністром підприємств та виробництва Італійської Республіки Адольфо Урсо та Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак і його заступники Ростислав Шурма та Ігор Жовква.

Під час перемовин сторони сфокусували увагу на підтримці українських виробників та експортерів. Також вони обговорили можливості розвитку співпраці двох країн у галузі легкої промисловості завдяки ширшому залученню профільних українських та італійських промислових асоціацій.

«Українська легка промисловість розвивається навіть під час війни й виходить на новий рівень. І ми бачимо величезні можливості для розвитку співпраці між українськими та італійськими представниками індустрії моди», – сказала Юлія Свириденко.

На думку Адольфо Урсо, таке співробітництво буде мати шанси на успіх. Адже низку типових товарів українського виробництва можна ототожнити з національним брендом України, що сприятиме їх просуванню на європейському ринку, серед іншого, завдяки солідарності країн ЄС з Україною.

Також під час розмови обговорили проведення українсько-італійської конференції з відбудови України, яка відбудеться в Римі 26 квітня цього року. Ця подія має стати розширенням політичної, військової, фінансової та гуманітарної підтримки, яку Італія надає Україні з початку вторгнення.

«Уже сьогодні ми думаємо про наше майбутнє, про економічну співпрацю з нашими друзями й партнерами. Ми надзвичайно зацікавлені в інвестиціях та співробітництві з Італією для відбудови України, надання нашим людям можливостей відкривати бізнес і створювати нові робочі місця», – зазначив Андрій Єрмак.

Також Перший віце-прем’єр-міністр України подякувала Італійській Республіці за потужну підтримку України в її боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність. Італія є надійним міжнародним партнером України, який робить свій внесок у боротьбу проти російської агресії та подальшу відбудову України. Вона запропонувала італійським компаніям залишити ринок рф.

«Сьогодні вкрай важливим є посилення санкційного тиску на рф, зокрема, у фінансовому, банківському, оборонному секторах. Очікуємо, що італійські компанії, які продовжують працювати на ринку держави-агресора, приймуть виважені рішення і залишать російський ринок», - резюмувала Юлія Свириденко.

 

Довідково

З початку повномасштабного військового вторгнення російської федерації в Україну Італія надає Україні військово-технічну, фінансову та гуманітарну допомогу.

На сьогодні здійснено передачу п’яти пакетів військово-технічної допомоги: 544 ПТРК, 25 ПЗРК, 15 гаубиць, 177 мінометів, артилерійські снаряди, 3028 од. стрілецької зброї, 4722 бронежилети, 1440 шоломів, 300 рацій, 20400 сухпайків, боєприпаси, бронетранспортери, бронеавтомобілі, зимова форма, гусеничні всюдиходи, протирадіолокаційні ракети, міношукачі.

Уряд Італії надав Україні безпосередню фінансову допомогу в розмірі 110 млн євро. Також 5 серпня 2022 р. укладено угоду про надання Україні кредиту в сумі 200 млн євро з нульовою процентною ставкою терміном на 15 років з урахуванням пільгового періоду відстрочення погашення кредиту строком 7,5 року.

Через механізми міжнародних організацій Італією виділено 25 млн євро.

Італія взяла активну участь у зустрічі країн Великої сімки та міжнародних фінансових інституцій, за результатами якої було погоджено виділення Україні $18,4 млрд для фінансування бюджету. 

За даними Агентства ООН у справах біженців після 24 лютого 2022 р. в Італію прибуло більше 173 тис. громадян України у пошуку тимчасового захисту.

Розміщення та перебування на території Італії тимчасово переміщених громадян України забезпечується за рахунок державного, приватного сектору (розселення в італійські родини) та третинного сектору (волонтерські, благодійні, релігійні організації).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь