Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ремонт обїзної дороги Ужгорода

Дата: 13.04.2023 09:43
Кількість переглядів: 234

На об’їзній Ужгорода тривають роботи з відновлення пошкодженого вантажівками дорожнього покриття та узбіч, розширення паркувальних зон для транспорту, який прямує до пункту пропуску.

Спецтехніка й працівники — на об’єктах, там залучили необхідні сили та засоби. Активізували роботу і з розчистки узбіч від сміття та чагарників, котрі заважають учасникам руху орієнтуватися на цій ділянці дороги.

Працівники поліції працюють над створенням додаткових заходів безпеки для містян у цьому потенційно аварійному секторі.Фото без опису

Очільник краю Віктор Микита прокоментував ситуацію на дорогах області.

Проблема безпеки на автошляхах через утворення значних черг вантажівок, які прямують до пунктів пропуску, залишається актуальною.

Особливо це відчувається на об’їзній Ужгорода, яка є дорогою державного значення і фактично перетинає межу міста. Черги ускладнюють рух легкового та пасажирського транспорту, створюють додаткові ризики для містян.

Зменшити потік машин, збільшити швидкість пропуску на кордоні поки що не вдається через інфраструктурні питання і брак коштів на їх оптимізацію, адже зараз ресурси потрібні на фронті.

Однак упорядкувати черги, покращити умови тимчасової стоянки вантажівок на дорозі й забезпечити безпеку дорожнього руху – обов’язок усіх служб та компанії, яка відповідає за утримання автошляху.

Для вирішення цих питань провели координаційну нараду із залученням представників Служби автомобільних доріг в Закарпатській області, патрульної поліції та підрядником.

  •  Дав доручення невідкладно розпочати роботи з відновлення пошкодженого дорожнього покриття та узбіч.
  •  Надати пропозиції щодо можливостей розширення дороги та облаштування місць відстою вантажівок уздовж дороги для створення умов безперешкодного проїзду мешканців міста.
  •  Активізувати роботу з розчищення узбіч від сміття та чагарників, які заважають орієнтуванню на дорозі.

Схожа ситуація й на інших напрямках доріг до пунктів пропуску, котрі проходять через населені пункти. Будемо поступово вирішувати цю проблему в межах реальних можливостей.

Також окремо на рівні профільного Міністерства будемо порушувати питання щодо підтримки проєктів розширення транспортних артерій, які ведуть до пунктів пропуску. У зв’язку з тим, що Закарпаття стало одним із найбільших гуманітарних коридорів, трафік збільшився в рази. Інфраструктура перевантажена та поступово виходить з ладу.

Поки вирішуємо системні питання на державному рівні – працюємо на регіональному, щоб покращити ситуацію на дорогах та зробити подорожі для наших людей більш комфортними.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь