Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита бере участь у міжнародних заходах Програми Ради Європи в Києві

Дата: 18.04.2023 10:03
Кількість переглядів: 81


Очільник Закарпатської області Віктор Микита бере участь у круглому столі «Добре демократичне врядування в Україні: досягнення, виклики та шлях вперед у повоєнний період», котрий сьогодні проходить у столиці.

Керівник області разом із колегами з парламенту, Офісу Президента України, іноземними партнерами та представниками інших інституцій долучилися до міжнародних заходів, які організовує Програма Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування і стійкості в Україні» у межах Плану дій РЄ для України на 2023-2026 роки «Стійкість, відновлення та відбудова»

«На порядку денному – питання відновлення країни та самоврядування у повоєнний період, вдосконалення законодавства про місцеві державні адміністрації і забезпечення законності в діяльності органів місцевого самоврядування», – прокоментував Віктор Микита.

За його словами, попри війну та обмеження, спричинені російською агресією, Закарпаття показує всім приклад справжньої демократії й консолідації зусиль громад задля спільної перемоги над ворогом. Наш регіон одним із перших прийняв рішення про те, що під час воєнного стану за поточної безпекової ситуації в регіоні важливі для громади рішення повинні обговорюватися та прийматися в сесійній залі депутатами, яких вона делегувала представляти її інтереси.

«Це один із показників сучасної європейської демократичної інституції й сигнал нашим міжнародним партнерам: ми міцно тримаємо курс на посилення спроможності місцевого самоврядування», – наголосив очільник краю.

Також голова ОВА переконаний, що досвід Закарпаття буде корисним на мирних територіях у перехідний період від місцевих військових адміністрацій до державних адміністрацій з передачею відповідних повноважень до самоврядування.

Під час круглого столу окремо наголосили на важливості й ролі Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України як платформи для комунікації й дотримання балансу влад і повноважень в умовах воєнного стану. Також у межах заходу було підписано Спільну декларацію стосовно доброго демократичного врядування в Україні за підсумками Діалогу високого рівня у штаб-квартирі Ради Європи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь