Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Лідери НАТО і Європейського союзу підписали третю Спільну декларацію

Дата: 18.01.2023 10:17
Кількість переглядів: 211

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, голова Європейської Ради Шарль Мішель і Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляйєн зібрались у вівторок, 10 січня 2023 року, в штаб-квартирі НАТО для підписання третьої Спільної декларації про співробітництво між НАТО і Європейським союзом.

Виступаючи на спільній пресконференції, пан Столтенберг сказав: «Ми рішуче налаштовані підняти партнерство між НАТО і Європейським союзом на новий рівень». Спільна декларація покликана ще більше зміцнити і розширити стратегічне партнерство між НАТО і ЄС, розвиваючи дедалі безпрецедентні досягнення у співпраці між цими організаціями з часу підписання попередніх декларацій у 2016 і 2018 роках.

Лідери рішуче налаштовані на роботу над питаннями зростання геостратегічної конкуренції, стійкості і захисту критичної інфраструктури. Серед інших пріоритетів у роботі – нові і проривні технології, космос, вплив кліматичних змін на безпеку, іноземне втручання і маніпулювання інформацією. Генеральний секретар підкреслив, що у Спільній декларації «визнається важливість більш спроможної європейської оборони, яка робить позитивний внесок у нашу безпеку, є оперативно сумісною і доповнює НАТО».

Пан Столтенберг наголосив на важливості співпраці між НАТО і ЄС в контексті зміни безпекового середовища внаслідок російського вторгнення в Україну. Він також зауважив, що партнерство між НАТО і ЄС «набуде ще більшої важливості, коли Фінляндія і Швеція стануть повноправними членами НАТО», і що «з їхнім вступом НАТО захищатиме 96 відсотків громадян Європейського союзу і більшу частку його території, ніж будь-коли раніше».
Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь