Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася координаційна зустріч із питань Парламентського треку підготовки до Вільнюського саміту НАТО та Парламентської Асамблеї НАТО, яка передуватиме саміту.

Дата: 03.03.2023 10:19
Кількість переглядів: 208

За участю Першого заступника Голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка відбулася координаційна зустріч із питань Парламентського треку підготовки до Вільнюського саміту НАТО та Парламентської Асамблеї НАТО, яка передуватиме саміту.

Насамперед учасники обговорили законодавчі плани на період підготовки до Вільнюського саміту НАТО та Парламентської Асамблеї НАТО. „Україна, попри повномасштабне вторгнення рф, будує не лише стандарти НАТО на полі битви, а й готова ґрунтовно реформувати безпекову сферу для наближення стандартів НАТО на рівні законодавства і його імплементації“, – наголосив Перший віцеспікер.

Зокрема, 30 вересня 2022 року Україна подала заявку на вступ до Організації Північноатлантичного договору. Окрім того, під час зустрічі йшлося про міжпарламентську діяльність у контексті роботи Парламентської Асамблеї НАТО. Як співголова Міжпарламентської ради Україна – НАТО, Олександр Корнієнко також ініціював активізацію роботи всіх структур і процес запрошення депутатів – членів ПА НАТО в Україну зі спеціальним візитом напередодні заходу.

„Вагомим результатом Весняної сесії ПА НАТО у Люксембурзі має стати прийняття резолюції, яка міститиме чіткі меседжі на підтримку інтеграції України до НАТО, а також реалізації формули миру Президента України Володимира Зеленського“, – зауважив, зі свого боку, заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь