Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Генеральний секретар в Києві: «НАТО стоїть з Україною»

Дата: 20.04.2023 10:45
Кількість переглядів: 211

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відвідав Україну для перемовин з Президентом України Володимиром Зеленським і членами уряду.

Пан Столтенберг підкреслив невтомну підтримку з боку НАТО України, яка продовжує оборонятись від російської брутальної агресивної війни. «НАТО стоїть з вами сьогодні, завтра і так довго, скільки буде потрібно», – сказав пан Столтенберг.

На пресконференції з Президентом Зеленським у Києві Генеральний секретар підкреслив, що члени Альянсу з початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року надали підтримку Україні на понад 150 мільярдів євро, і що союзники протягом років забезпечили навчання десятків тисяч українських солдат. Члени Альянсу зараз надають більше літаків, танків і бронетехніки , а Український фонд НАТО надає термінову підтримку… Усе це забезпечує сьогодні реальні зміни на полі бою», –  зазначив він.

«Правомірне місце України – в євроатлантичній родині. Правомірне місце України в НАТО. І з часом наша підтримка допоможе зробити це можливим», –  сказав Генеральний секретар. Він наголосив, що ініціатива багаторічної підтримки допоможе Україні перейти від обладнання і доктрин радянських часів на стандарти НАТО і забезпечить цілковиту оперативну сумісність з Альянсом, назвавши це «свідченням довгострокової відданості НАТО Україні».  

«Ми не знаємо коли закінчиться ця війна, але ми знаємо, що російська агресія – це токсична тенденція, яку потрібно зупинити. Тому ми повинні зміцнювати  Збройні сили України. І ми повинні забезпечити міцні і потужні механізми підтримки безпеки України», - зазначив Генеральний секретар НАТО.

Перебуваючи в Україні, Генеральний секретар відвідав Бучу і віддав шану жертвам російських звірств. Він також поклав вінок до Стіни пам’яті загиблих за Україну, віддаючи данину пам’яті усім тим, хто віддав своє життя або постраждав від поранень при захисті своєї батьківщини. 

Пан Столтенберг завершив свій візит виступивши перед учасниками Міжнародного саміту громад і регіонів разом з Президентом Зеленським. У своєму виступі Генеральний секретар високо оцінив роботу України над повоєнною відбудовою, сказавши: «Ваша рішучість боротись з агресором, звільняти свою країну і працювати заради кращого майбутнього дуже чітко говорить мені: Україна переможе».

Це був четвертий візит пана Столтенберга до України на посаді Генерального секретаря. Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь