Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Чорнобильська трагедія - біль України.

Дата: 26.04.2023 10:15
Кількість переглядів: 267

Фото без опису

37 років тому весь світ здригнувся від страшної звістки, 26 квітня 1986 року сталася одна з найбільших техногенних катастроф - аварія на Чорнобильській АЕС.

Ця подія, яку згодом назвали трагедією ХХ століття, стала техногенною екологічно-гуманітарною катастрофою. Під час вибуху на четвертому енергоблоці ЧАЕС стався великий викид радіоактивних речовин. Сила вибуху прирівнювалася до 500 бомб скинутих на Хіросіму.

Страшна ядерна аварія стала серйозним випробуванням для всього людства. Наслідки вибуху і досі відчувають на собі як природа так і люди.

Історична трагедія стала не тільки гірким уроком з недавнього минулого, а й пересторогою на майбутнє, адже сьогодні вона набула нової актуальності через вторгнення військ рф в Україну та воєнні дії біля атомних електростанцій, які вже назвали "ядерним тероризмом". 427-му добу українці борються з навалою окупантів та запобігають повторенню страшної катастрофи.

Щороку ми згадуємо трагічні квітневі дні 1986 року та вшановуємо пам’ять тих, хто 37 років тому рятували світ від наслідків Чорнобильської трагедії.

Багатьох учасників ліквідації, на жаль, сьогодні вже не має серед нас, але ми низько схиляємо голови перед їх подвигом та відвагою, а також вшановуємо живих героїв.

Низький уклін усім українцям, які сьогодні продовжують захищати нас від повторення лиха світового масштабу.

Подвиг кожного назавжди записано в літописі людської мужності і самопожертви. Пам’ятає не лише Україна, пам’ятає уся світова спільнота!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь