Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З нагоди річниці Чорнобильської катастрофи керівництво краю зустрілося з представниками громадської організації «Союз Чорнобиль України» Закарпатської області.

Дата: 26.04.2023 16:37
Кількість переглядів: 229

«37 років тому ліквідатори наслідків аварії на станції захистили весь світ ціною власного життя й здоров’я. Пам’ятаємо і шануємо героїв, які врятували нас від ядерного лиха. На жаль, уже понад рік Росія обстрілює атомні станції, розміщує зброю на території АЕС, створюючи нову загрозу перед людством», — зауважив Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА.

За його словами, сьогодні в регіоні проживають 3 179 осіб, які мають статус постраждалих внаслідок аварії, з яких 1 748 — учасники ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи в історії людства.

Питання соціального захисту чорнобильців залишається актуальним для керівництва області. Зараз на Закарпатті діють цільові регіональні й загальнодержавні програми підтримки – близько 20 видів пільг та компенсацій. Також щорічно з обласного бюджету виділяють додаткові кошти на медичне забезпечення.

До обговорення актуальних питань щодо підтримки громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, долучилися також голова обласної ради Володимир Чубірко, керівники структурних підрозділів Закарпатської ОВА.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь