Берегівська районна військова адміністрація
Закарпатська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Доступність у нашому регіоні має наблизитися до європейського рівня у всіх сферах життя, – Віктор Микита

Дата: 01.05.2023 15:48
Кількість переглядів: 114

Війна зумовила нові виклики в напрямку розбудови безбар’єрного середовища в Україні. Зараз серед пріоритетів – гарантія безпеки та створення безперешкодного доступу до послуг з реабілітації для населення.

Саме тому в Закарпатській області затвердили План заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору в Україні на період до 2030 року, що втілюється за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської.

До його розробки приєдналися структурні підрозділи ОВА, представники Обласного товариства осіб з інвалідністю, інших зацікавлених установ та організацій, фізичні особи тощо. Як зауважив Віктор Микита, затверджений План заходів передбачає комплексний розвиток фізичної, інформаційної, цифрової, економічної, суспільної та громадянської складових безбар’єрного середовища.

«Доступність у нашому регіоні має наблизитися до європейського рівня у всіх сферах життя. Разом із громадами маємо докласти максимум зусиль, аби зникли всі обмеження на шляху до розвитку та забезпечення усіх можливостей для краян і вимушених переселенців», – підкреслив Віктор Микита.

За його словами, на Закарпатті планують запровадити флагманський проєкт зі створення безбар’єрного доступу до комплексної реабілітації осіб з інвалідністю, зокрема й ВПО. Регіональний План заходів на 2023-2024 роки також передбачає облаштування укриттів і бомбосховищ відповідно до державних будівельних норм для забезпечення потреб маломобільних груп населення.

Протягом найближчих двох років в області працюватимуть і над поліпшенням доступу для людей з обмеженими фізичними можливостями до інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, об’єктів фізичного оточення. Окрема увага буде прикута й до створення рівних можливостей і вільного доступу до освіти, започаткування та розвитку власної справи, а також до забезпечення належних умов для працевлаштування тощо.

Безбар'єрність має стати новою суспільною нормою для кожного з нас. Над цим працюємо разом!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь